Υψηλές θερμοκρασίες σήμερα στην Κρήτη-Έρχονται βοριάδες απο αύριο

  15 May, 2021 ΑΡΘΡΑ
Υψηλές θερμοκρασίες σήμερα στην Κρήτη-Έρχονται βοριάδες απο αύριο

Αίθριος ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη όπου ενισχύονται οι άνεμοι αλλά παραμένει σε κανονική για την εποχή επίπεδο η θερμοκρασία. Το Σάββατο σύμφωνα με το meteo.gr ο υδράργυρος έφτασε κοντά στους 30 βαθμούς στο νησί ενώ οι άνεμοι πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ στα δυτικά έως 6 μποφόρ.

Την Κυριακή σύμφωνα με την ΕΜΥ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Για ανέμους που θα φτάσουν πρόσκαιρα και τα 7 μποφόρ προειδοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που αναφέρει:

– Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

– Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά και μικρά σκάφη να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου καιρικών φαινομένων.

– Ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

– Καλούνται τα τοπικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

– Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Στην υπόλοιπη χώρα, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

 

  15 May, 2021 ΑΡΘΡΑ