«Ωρολογιακή βόμβα» τα ξερόχορτα στις άκρες των δρόμων

mesaralive.gr  15 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
«Ωρολογιακή βόμβα» τα ξερόχορτα στις άκρες των δρόμων

φωτο:mesaralive.gr

Μπορεί να ακούγεται «τραβηγμένος» ο χαρακτηρισμός «ωρολογιακή βόμβα», ωστόσο τα ξερόχορτα που υπάρχουν φέτος στις άκρες των δρόμων της Μεσαράς, θα πρέπει να ανησυχούν και να προβληματίζουν, όχι μόνο τους αρμόδιους της καθαριότητας των δήμων, αλλά και τον καθένα από τους κατοίκους και τους αγρότες.

Η  ύπαρξη ξερόχορτων στις άκρες των δρόμων, είναι εντονότατη, λόγω και των έντονων φετινών βροχοπτώσεων, ενώ συνεχίζεται η κακή νοοτροπία, να περιμένει ο καθένας από τους αρμόδιους να καθαρίσουν «την αυλή» του.

 Ξερά χόρτα δεξιά και αριστερά στο κεντρικό οδικό δίκτυο, στους δρόμους του αναδασμού, στα χωράφια και έξω από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις.

Το σίγουρο είναι ότι κανείς δε θέλει να γίνει μάντης κακών…

Ωστόσο βλέποντας τις εικόνες αυτές, καλό θα είναι να προβληματιστούμε, να γίνουμε ακόμα πιο προσεχτικοί όσον αφορά την πρόληψη για την πρόκληση πυρκαγιάς και βέβαια να σπεύσουμε να καθαρίσουμε ο καθένας την «αυλή» του!

Το Καλοκαίρι φαίνεται ότι το αποφάσισε να «εγκατασταθεί» στη Μεσαρά, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και μαζί και ο κίνδυνος για πυρκαγιές.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν και ας μην ξεχνάμε.

Δεν πετάμε αναμμένο τσιγάρο από το παράθυρο του αυτοκινήτου - ούτε και σβηστό-, δεν ανάβουμε φωτιές στην ύπαιθρο - εξάλλου είναι αντιπυρική περίοδος - και είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν εκτελούμε εργασίες, ένας σπινθήρας είναι αρκετός για να γίνει το κακό…

Και βέβαια θυμόμαστε πάντα ότι…. μια φωτιά εν τη γενέσει της μπορεί να σβήσει με ένα μπουκάλι νερό….ωστόσο αν πάρει διαστάσεις μπορεί να καταστρέψει περιουσίες.

 

mesaralive.gr  15 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα