
Σε περαιτέρω μικρή χαλάρωση των capital controls αναμένεται να προχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών, με ελαφρά αύξηση του ορίου αναλήψεων κατά 80 ευρώ αλλά και αλλαγή του μοντέλου για τις εβδομαδιαίες αναλήψεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να καθιερώσει προσωποποιημένο επταήμερο για τους καταθέτες, που σημαίνει ότι η ανανέωση του εβδομαδιαίου ορίου αναλήψεων δεν θα γίνεται οριζοντίως τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής, αλλά από τη στιγμή που ο καθένας κάνει την πρώτη ανάληψη χρημάτων.
Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι ο κάθε πολίτης θα ορίζει το πότε θα αρχίζει η εβδομάδα αναλήψεών του, καθώς αν αναλάβει το σύνολο των χρημάτων που δικαιούται παραδείγματος χάριν τη Δευτέρα, το προσωπικό του όριο θα ανανεώνεται την επόμενη Δευτέρα, κι όχι την Παρασκευή.
Παράλληλα, οι τράπεζες έχουν ζητήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου των αναλήψεων από τα 420 ευρώ στα 500 ευρώ, τη στιγμή που η κατάσταση ρευστότητας βελτιώνεται, με το όριο στήριξης από τον έκτακτο μηχανισμό ELA να μειώνεται κατά 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ αυτή την εβδομάδα.
Επιπλέον, οι τράπεζες έχουν ζητήσει να είναι δυνατή η μεταφορά τυχόν μη αναληφθέντος ποσού από το εβδομαδιαίο όριο στην επόμενη εβδομάδα.
Πηγή: skai.gr
Δείτε επίσης
- Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ: Σουδανοί πρόσφυγες που βρίσκονται στη Λιβύη ίσως κινηθούν προς την Ευρώπη
- Βατικανό: Στις 7 Μαΐου ξεκινάει το κονκλάβιο για την εκλογή του νέου Πάπα
- Πάπας Φραγκίσκος: Ηχούν πένθιμα οι καμπάνες στη Ρώμη-Xιλιάδες πιστοί στο Βατικανό
- Ουκρανία: Θα υποχωρήσει για την Κριμαία ο Ζελένσκι; – Η στάση των ΗΠΑ, οι απαιτήσεις της Ρωσίας
- Τέσσερα τουρκογενή κράτη αναγνώρισαν την Κύπρο- έντονη αντίδραση Τουρκίας
Σχετικά άρθρα
- Τράπεζες: Το Πάσχα των Καθολικών φέρνει αλλαγές στις συναλλαγές
- Εκλογές 2023: Πόσα χρήματα βγάζουν το μήνα βουλευτές, ευρωβουλευτές και δήμαρχοι
- Το σχέδιο των τραπεζών:μέτρα για τη στήριξη των ευάλωτων δανειοληπτών
- Ο «χάρτης» του νέου τραπεζικού τοπίου - Ψηφιακό το 90% των συναλλαγών
- Τέλος τα ραντεβού για συναλλαγές στις τράπεζες