Xρώματα κι αρώματα πολιτισμού!

  09 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Xρώματα κι αρώματα πολιτισμού!

Η χαρά είναι απερίγραπτη όταν πρόκειται να μιλήσουμε για πολιτισμό.

Είναι δυσεύρετος και πολύ περισσότερο τώρα που οι ανάγκες οικονομικές και πολιτικές έχουν τον πρώτο λόγο. Πού καιρός λοιπόν για τέτοιες κουβέντες φαίνονται ουτοπικές, κάποιας άλλης εποχής!

Κι όμως, σε τούτο τον τόπο υπάρχουν μικρές κοιτίδες πολιτισμού που ευελπιστούν να γιγαντώσουν γιατί τούτος ο λαός δεν έχει μάθει το ζυγό δεν έχει μάθει να πιέζεται και να καταπιέζει τα συναισθήματά του και την ανθρωπιά του. Είναι λεύτερος και μαχητικός! Σε τούτον τον λαό φρόντισαν άνθρωποι αφανείς αλλά φωτισμένοι και μπολιασμένοι με το μπόλι της ελεύθερης σκέψης που τείνει ν’ αγγίξει το θείο όπως της αρμόζει, θέλησαν υπό την αιγίδα του σεπτού μας, φωτισμένου, Ιεράρχη μας Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου να δημιουργήσουν κι αυτή τη χρονιά μέσω των πολλαπλών δραστηριοτήτων και εικαστικών εκφράσεων, μικρά καλλιτεχνικά θαύματα!

Δεν είναι υπερβολή η αναφορά μου αυτή, γιατί αν σκεφτεί κανείς ότι όλοι βαδίζουμε σκυθρωποί με κατεβασμένα κεφάλια και αφηρημένη σκέψη δίχως ίχνος ψυχικής ανάτασης, σε δρόμους που άλλοι χάραξαν για μας χωρίς εμάς, το να βλέπεις οάσεις καλλιτεχνικού πολιτισμού, πνευματικής και ψυχικής καλλιέργειας, τότε πώς να το ονομάσεις αυτό, πάρα μόνο ΘΑΥΜΑ! Τα χρώματα και τ’ αρώματα πολιτισμού που αναδύονται από τις δημιουργίες των συμμετεχόντων στις δραστηριότητες του Π.Κ. της Ι. Μητροπόλεως θα εκτίθενται τη Δευτέρα 10 Ιουνίου και Τρίτη 11 Ιουνίου στις 9.00 π.μ – 2.00μ.μ. και το απόγευμα στις 5.00 – 8.00μ.μ.

Εύα Καπελλάκη Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’
degli studi di di Napoli ‘federico II’].

 

  09 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα