Ζαρός: Οικονομική κρίση εν μέσω καραντίνας

Τα Νέα της Πάνω Ρίζας  30 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ζαρός: Οικονομική κρίση εν μέσω καραντίνας

Μεγάλο το οικονομικό πλήγμα για την τοπική κοινωνία

Μπορεί μέχρι σήμερα να μην υπάρχει -και μακάρι να μην υπάρξει- επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοιου στα μέρη της Πανω Ρίζας, σίγουρα ομως υπάρχει σοβαρό οικονομικό κρούσμα στην περιοχή και ιδιαιτερα στην αγροτουριστική περιοχή του Ζαρου!

Τα αναγκαία μέτρα που εχει επιβάλλει η κυβέρνηση σε επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με τον περιορισμό κίνησης και την απαγόρευση πτήσεων τουρισμού, έχουν ήδη επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην τοπική οικονομία.

Με σύντομους υπολογισμούς, αυτη τη στιγμή περισσότεροι απο 60 ανθρωποι-οικογένειες, έχουν μείνει άνεργοι απο το κλείσιμο των τουριστικών επιχειρησεων, των καταστημάτων εμπορίου και επισιτισμού!

Ίσως μέχρι σήμερα αυτό να μην έχει αντίκτυπο στην υπόλοιπη κοινωνία, γίνεται όμως κατανοητό τι πρόκειται να συμβεί εαν υπάρξει ανάγκη για παράταση των μέτρων!

Η οικονομική αλυσίδα ηδη έχει σπάσει και καθημερινά θα απομακρύνεται κι ενας κρίκος απο αυτήν, εάν υπάρξει συνέχεια.

Ομως είναι ανάγκη να συμμορφωθούμε. Ειναι θέμα δημόσιας υγείας και παρά τα πολλά και διάφορα που όλοι έχουμε διαβάσει περι "στημένου παιχνιδιου" , οφείλουμε να υπακουσουμε!

Αυτο ομως που μπορούμε να κάνουμε τοσο τώρα οσο και μετά το πέρας ολης αυτής της συγκυρίας, ειναι να προτιμούμε και να προτιμήσουμε την τοπική αγορά. Για τα παντα. Υπαρχει επαρκεια και ποιότητα για τα πάντα. Απο τον καφε, το φαγητο και τη βολτα μας, εως τα αγροτικά μας προϊόντα και τις μικρές εμπορικές μας επιλογές . Έτσι, θα βοηθήσουμε να κρατηθεί ζωντανή η κοινωνία στην οποία ζουμε οι ίδιοι και τα παιδιά μας.

Διότι η οικονομία ειναι κινητήριος δύναμη καθε κοινωνίας. Κι εμείς αν αγαπάμε την κοινωνία μας, πρέπει να το αποδείξουμε!Τώρα που μας έχει ανάγκη περισσότερο απο ποτέ!

Για να μην γίνουν μονιμες οι εικόνες οπως αυτη στην φωτογραφία!

Καλή δύναμη σε ολους μας!

 

Τα Νέα της Πάνω Ρίζας  30 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ