Ζεστή προβλέπεται η άνοιξη στην περιοχή της Ελλάδας.

Βαγγέλης Πρατικάκης   25 February, 2015 ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Ζεστή προβλέπεται η άνοιξη στην περιοχή της Ελλάδας.

Φωτο: planetnews.gr

Στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης η άνοιξη θα είναι ζεστή και ξηρή, προβλέπει η Weather.

Η εποχή της άνοιξης είναι η πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου λόγω του ότι η θερμοκρασία, το κλίμα και τα εποχιακά φαινόμενα βρίσκονται σε ισορροπία προσφέροντας μοναδικές καιρικές συνθήκες.

 Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που θεωρείται η κορυφαία αρετή της εποχής της άνοιξης είναι το γεγονός πως κατά τη διάρκεια της πραγματοποιείται μία βαθιά αναγέννηση της φύσης.

Στην άνοιξη, την κατεξοχήν αναζωογονητική εποχή, η φύση ανθίζει, δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο σκηνικό, Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2013.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ (File: 12613052.jpg )

 

Άντοβερ, Μασαχουσέτη

Στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης η άνοιξη θα είναι ζεστή και ξηρή, προβλέπει η Weather Services International, μια αμερικανική εταιρεία μετεωρολογίας που προσφέρει τις υπηρεσίες στις βιομηχανίες ενέργειας και αεροπλοΐας.

Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλότερες από το κανονικό το τρίμηνο Μάρτιος-Μάιος λόγω της σχετικά  υψηλής ατμοσφαιρικής πίεσης που διατηρείται στον Ατλαντικό, εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο μετεωρολόγος της WSI Δρ. Τομ Κρόφορντ.

Στην περιοχή της Ελλάδας, πάντως, οι βροχές φαίνεται ότι δεν θα λείψουν παρά τις υψηλές θερμοκρασίες. «Η άνοιξη προβλέπεται να είναι ξηρή στις περισσότερες τοποθεσίες, με εξαίρεση τμήματα της βόρειας και κεντρικής Σκανδιναβίας και την νοτιοανατολική Ευρώπη» γράφει ο Κρόφορντ.

Θερμοκρασίες ελαφρώς μικρότερες από τα κανονικά επίπεδα προβλέπονται μόνο για τη Βρετανία, καθ' όλη τη διάρκεια της άνοιξης.

Ο Κρόφορντ επισημαίνει μάλιστα ότι «εάν η άνοιξη είναι τόσο ξηρή όσο προβλέπουν πολλά από τα μοντέλα μας, αυτό ενδέχεται να υποδεικνύει αυξημένες πιθανότητες ενός ζεστού καλοκαιριού σε ορισμένες περιοχές».

  Πηγή: tovima.gr/science

 

Βαγγέλης Πρατικάκης   25 February, 2015 ΑΓΡΟΤΙΚΑ