“Ζεστό χρήμα” στους δήμους της Μεσαρας για τις ανάγκες των σχολείων

  30 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
“Ζεστό χρήμα” στους δήμους της Μεσαρας για τις ανάγκες των σχολείων

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών στις μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το ποσό του 1,7 εκατ. ευρώ περίπου διανέμονται στους δήμους της Κρήτης προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η κατανομή των κονδυλίων γίνεται μετά από σχετική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής κατανομής 28 εκατ. ευρώ σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου τα σχολεία να λειτουργήσουν απρόσκοπτα.

Πρόκειται για την πρώτη από τις τέσσερις προγραμματισμένες δόσεις που θα καταβληθούν το 2020.

Για την κατανομή του ποσού ελήφθησαν υπ' όψιν δεδομένα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη σχολική χρονιά 2018-2019 που αφορούν στον αριθμό των μαθητών ανά σχολική βαθμίδα, στον αριθμό των σχολείων και στον αριθμό των τμημάτων ανά κλιματική ζώνη, ενώ συνεκτιμήθηκε και η υλοποίηση του θεσμού του σχολικού τροχονόμου.

Τα ποσά θα καταβληθούν στους δικαιούχους δήμους με χρηματικές εντολές του υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ειδικότερα, και όσον αφορά στην Κρήτη, στους δήμους του Νομού Ηρακλείου κατανέμεται το ποσό των 809.330 ευρώ, στους δήμους του νομού Λασιθίου το ποσό των 202.980 ευρώ, του νομού Ρεθύμνου το ποσό των 265.080 ευρώ και του νομού Χανίων το ποσό των 444.260 ευρώ.

Η κατανομή ανά δήμο έχει ως εξής:

 

  30 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα