Ζητούν ισονομία και δικαιοσύνη

  03 April, 2019 ΑΡΘΡΑ
Ζητούν ισονομία και δικαιοσύνη

Οι κάτοικοι του Μασταμπά ζητούν δικαιοσύνη για το θεμα της λαϊκής αγοράς.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρουν σε ανοιχτή επιστολή τους κάτοικοι των οδών Α. Καστρινάκη και Π. Φωτίου, επισημαίνοντας ότι ζητούν απλά "ισονομία και ίση μεταχείριση"

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής: 

"Οι λαϊκές αγορές είναι αναγκαίες διότι πρωτίστως εξυπηρετούν τους δημότες – πολίτες, παρέχοντας συγχρόνως ευκαιρία οικονομικού οφέλους και στους εμπόρους και παραγωγούς. Η πραγματοποίηση τους, σύμφωνα με τον νόμο, πρέπει να γίνεται σε κατάλληλους χώρους, και αν δεν υπάρχουν, τότε γίνεται σε οδούς με την μικρότερη δυνατή όχληση. Οι οχλήσεις αυτές – λόγω του τρόπου τέλεσης των λαϊκών αγορών – είναι μεγάλες, γεγονός που αποδεικνύεται και από την έντονη και πολλαπλή αντίδραση των κατοίκων των δρόμων στους οποίους γίνονται οι λαϊκές αγορές.

Έτσι μέχρι την οριστικότερη λύση αυτών των προβλημάτων, πρέπει αυτές οι οχλήσεις περιοδικά να επιμερίζονται σε όλους τους κατοίκους της συνοικίας στην οποία γίνεται η λαϊκή αγορά με βασικό κριτήριο την ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΤΑ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΣΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. Δεν είναι πολιτικά και κοινωνικά ορθό και δίκαιο οι ΙΔΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ να υφίστανται συνεχώς τις συνέπειες ενώ κάποιες άλλες, χωρίς επαρκή δικαιολόγηση και με ασαφή κριτήρια, να βρίσκονται στο «απυρόβλητο».

 

  03 April, 2019 ΑΡΘΡΑ