Ζωντάνεψαν μνήμες μιας άλλης,δύσκολης περιόδου στο Τυμπάκι (Φωτογραφίες-Βίντεο)

mesaralive.gr  23 May, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Ζωντάνεψαν μνήμες μιας άλλης,δύσκολης περιόδου στο Τυμπάκι (Φωτογραφίες-Βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για τη μάχη της Κρήτης


Μνήμες μιας εποχής δύσκολης,μιας εποχής αδιάκοπων αγώνων αντίστασης απέναντι στους ναζιστές Γερμανούς, των Κρητικών που έμειναν στην ιστορία για την αυταπάρνηση ,την ανδρεία την υπομονή και την επιμονή που τους βοήθησε να σταθούν ξανά στα πόδια τους πιο δυνατοί.
Μετά το πέρας της Κυριακάτικης θείας Λειτουργίας στον εμβληματικό Ι.Ν του Αγίου Τίτου στο Τυμπάκι,ακολούθησε δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιοτατου Μητροπολίτη Γορτυνης κι Αρκαδίας κ.Μακαριου,παρουσία αντιπροσωπείας του Δήμου Φαιστού με επικεφαλή τον Δήμαρχο κ.Γρηγορη Νικολιδακη,ενώ το παρών έδωσαν επίσης ο κ Δημήτρης Χαλκιαδάκης εκ μέρους του Π.Σ Τυμπακίου καθώς κι εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.
Ακολούθησε ομιλία της Τυμπακιανης συνταξιούχου καθηγήτριας κυρίας Ειρήνης Μαράκη σχετικά με τα γεγονότα εκείνης της περιόδου με έμφαση στα όσα διαδραματίστηκαν στο Τυμπάκι κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.
Τέλος πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στο Ηρώο των Πεσόντων,ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους.
 

Δείτε φωτογραφίες απο την εκδήλωση:

 

mesaralive.gr  23 May, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα