«Ζωντανεύει» ξανά η παλιά Βρύση στο Σίβα

mesaralive.gr  14 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
«Ζωντανεύει» ξανά η παλιά Βρύση στο Σίβα

Με στόχο την συντήρηση αλλά και την αποκατάσταση, ξεκίνησαν χθες οι εργασίες στην ιστορική Βρύση του Σίβα και στον περιβάλλοντα χώρο.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος στοχεύει να προχωρήσει σε παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία τα οποία με την κατάλληλη προβολή μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες.

Όσον αφορά τη Βρύση του Σίβα, πρόκειται για ένα σημείο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του χωριού.

Η Βρύση είχε κατασκευαστεί επί τουρκοκρατίας και για πολλά χρόνια αποτελούσε σημείο απ΄ όπου υδρευόταν το χωριό και στο οποίο η κάθε νοικοκυρά έκανε την μπουγάδα της.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Βρύση για πολλά χρόνια είχε εγκαταλειφτεί , γινόταν κάποιοι επιφανειακοί καθαρισμοί, γι΄ αυτό το λόγο και θεωρήθηκε απαραίτητο να γίνουν παρεμβάσεις για τον καθαρισμό της και την αποκατάσταση του περιβάλλοντα χώρου.

Αναμφισβήτητα ένας χώρος που μπορεί και  πάλι να αποκτήσει ζωή μέσα από την κατάλληλη προβολή. Τα συνεργεία του Δήμου, ξεκίνησαν χθες τις εργασίες, οι οποίες συνεχίστηκαν και σήμερα.

Το mesaralive.gr επισκέφθηκε το σημείο το οποίο έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει όψη, αφού έχουν προχωρήσει οι εργασίες καθαριότητας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τη Βρύση στο Σίβα, καθαρισμός θα γίνει και στην ιστορική Βρύση της Αγίας Μαρίνας, όπου για πολλά χρόνια οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς, προμηθεύονταν καλό πόσιμο νερό, ενώ η περιοχή ζωντάνευε και κάθε Πρωτομαγιά αφού πολλές παρέες την επέλεγαν λόγω της θέσης αλλά και του νερού που υπήρχε εκεί.

 

mesaralive.gr  14 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα