12 τρικ για να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας χωρίς να κάνετε γυμναστική

  27 November, 2022 EY ZHNΑΡΘΡΑ
12 τρικ για να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας χωρίς να κάνετε γυμναστική

Εάν είστε συχνά πολύ απασχολημένοι για να πηγαίνετε συστηματικά στο γυμναστήριο ή αν αναγνωρίζετε ότι δεν είστε ο τύπος που θα σηκωθεί μισή ώρα νωρίτερα το πρωί για να τρέξει γύρω από το τετράγωνο, ακολουθούν μερικά τρικ για να βάλετε την άσκηση στη μέρα σας με τρόπους που δεν είναι δύσκολοι ή χρονοβόροι.

#1 Τεντωθείτε

Πριν ξεκινήσετε την πρωινή σας ρουτίνα, κάντε μερικές ήπιες διατάσεις – ένας ψηφιακός yoga instructor (κυκλοφορούν πολλά app) μπορεί να σας φανεί χρήσιμος. Εάν έχετε διάθεση στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέστε μερικά ροκανίσματα και push-ups.

#2 Ακολουθήστε τη… γραφική διαδρομή

Πάρτε το ποδήλατο αντί να οδηγήσετε μέχρι τη δουλειά. Με αυτό τον τρόπο γλυτώνετε και την κίνηση.

#3 Αξιοποιείστε το διάλειμμα στη δουλειά

Αντί να τρώτε μεσημεριανό στο γραφείο σας, πηγαίντε μια βόλτα στην περιοχή και καταναλώστε κάτι ελαφρύ και υγιεινό στο δρόμο. Έτσι ξεκουράζετε και τα μάτια σας.

#4 Μιλήστε με τους συναδέλφους σας

Όποτε είναι δυνατόν, σηκωθείτε και συζητήστε με τους συναδέλφους σας αντί να στέλνετε sms ή email ή να τους καλείτε στο τηλέφωνο. Η μέση και οι γοφοί σας σύντομα θα σας ευγνωμονούν.

#5 Deskercise

Ακόμη κι όταν εργάζεστε μπορείτε να γυμναστείτε. Σφίξτε τους κοιλιακούς σας για 10 δευτερόλεπτα, χαλαρώστε για 2 κι επαναλάβετε ενώ ελέγχετε τα εισερχόμενα μηνύματα στο mail σας. Κάντε μερικές άρσεις δικεφάλων με ένα ζευγάρι βαράκια, ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο.

#6 Εκμεταλλευτείτε τον ακίνητο χρόνο

Κάθε φορά που περιμένετε στην ουρά του σούπερ-μάρκετ ή στέκεστε στη στάση του λεωφορείου, χρησιμοποιήστε το ως ευκαιρία για να μετακινήσετε το σώμα σας. Σφίξτε τους κοιλιακούς σας μύες ή κάντε μερικές διατάσεις.

#7 Παραλείψτε το happy hour και κάντε κάτι ενεργό

Κάθε δεύτερη Παρασκευή, αντί να βγείτε για ποτό με τους συναδέλφους σας οργανώστε τους για να παίξετε ένα ομαδικό άθλημα (ποδόσφαιρο, βόλεϊ, κ.λπ.) ή να πάτε για spinning στο γωνιακό γυμναστήριο – άσκηση και διασκέδαση μαζί!

#8 Πηγαίντε βόλτα τον σκύλο

Περπατήστε ή κάντε τζόκινγκ με τον σκύλο σας. Όχι μόνο θα ασκηθείτε περισσότερο, αλλά το σκυλάκι σας θα απολαύσει και τον επιπλέον χρόνο της βόλτας του. Δεν έχετε σκύλο; Ζητήστε από έναν φίλο σας ή έναν γείτονα να σας κάνει παρέα.

#9 Ασκηθείτε σκουπίζοντας

Μετακινηθείτε δυναμικά μέσα στο σπίτι σας καθώς σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα, καθαρίζετε τα τζάμια, ξεσκονίζετε ή σφουγγαρίζετε.

#10 Εκμεταλλευτείτε τον χρόνο τηλεόρασης

Τοποθετήστε έναν διάδρομο, ένα ελλειπτικό μηχάνημα ή μια σταθερή βάση για το ποδήλατό σας και κάντε μια προπόνηση ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση. Εναλλακτικά, καθαρίστε έναν χώρο όπου μπορείτε να κάνετε ασκήσεις δαπέδου, να σηκώνετε βάρη ή να κάνετε άρσεις ποδιών με βάρη στον αστράγαλο.

#11 Διασκεδάστε ενεργητικά

Όταν ένας φίλος προτείνει να μαζευτεί η παρέα για «δείπνο ή ποτό» ή δίνει «ραντεβού στον κινηματογράφο». Προτείνετε κάτι ενεργό, όπως ένα παιχνίδι τένις ή μια έξοδο για χορό.

Προσπαθήστε να κινείστε όσο πιο συχνά γίνεται. Και η παραμικρή κίνηση αθροίζεται, συμβάλλει στη γενική υγεία σας και μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας!

 

  27 November, 2022 EY ZHNΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα