35 Πακέτα ανθρωπιάς και αγάπης μοίρασαν οι Εθελοντές του ΕΕΣ Μοιρών

mesaralive.gr  02 March, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
35 Πακέτα ανθρωπιάς και αγάπης μοίρασαν οι Εθελοντές του ΕΕΣ Μοιρών

Με αφορμή την σαρακοστή, φέτος για πρώτη φορά, μοιράστηκαν από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Ναυαγοσωστών Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το τμήμα Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ. 35 πακέτα αγάπης με τρόφιμα σε οικογένειες που η κρίση έχει μπει για τα καλά στα σπίτια τους.

Πρώτη φορά

Για πρώτη φορά πέρα από τις καθιερωμένες ενέργειες διανομής τροφίμων σε οικογένειες της περιοχής μας που κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και Δεκαπενταύγουστο πραγματοποιούν οι Εθελοντές του ΕΕΣ Μοιρών μοιράστηκαν πακέτα με τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Όραμα

Μια πρωτοβουλία που οι Σαμαρείτες Μοιρών επιθυμούν να πραγματοποιούν κάθε δίμηνο ώστε να μπορέσουν όσο είναι δυνατόν να δώσουν μια νότα αισιοδοξίας, να προσφέρουν χαρά και να ανακουφίσουν έστω και σε ένα βαθμό οικογένειες που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Ο αριθμός των πακέτων ήταν πιο μικρός λόγω περιορισμένης ποσότητας και η επιλογή των οικογενειών έγινε βάσει αυτών που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα με οικονομικά κριτήρια, την ευπάθεια και τον αριθμό μελών της κάθε οικογένειας.

Τα τρόφιμα

Η διαλογή και η διανομή των τροφίμων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο 24 και 25 Φεβρουαρίου αντίστοιχα με τρόφιμα που είχαν προσφέρει οι μαθητές των σχολείων της Μεσσαράς ενόψει των Χριστουγέννων, από δωρεά του Κεντρικού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έπειτα από πρωτοβουλία του Προέδρου Δρ Αντώνιου Αυγερινού πέρυσι, από δωρεές ιδιωτών συμπολιτών μας αλλά και επιχειρηματιών της περιοχής μας.

Έκκληση

Λόγω του ότι οι ανάγκες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς δυστυχώς ολοένα και αυξάνονται, η ανάγκη να παρέχεται τέτοιου είδους βοήθεια σε οικογένειες είναι επιτακτική και για να μπορέσει να συνεχιστεί αυτή πρωτοβουλία και σε πιο μεγάλη συχνότητα, ενόψει και της εορτής του Πάσχα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός καλεί όλους να συνεισφέρουν με όποιον τρόπο μπορούν.

Στέλνει έκκληση σε όλους, σχολεία, φορείς, ιδιώτες, επιχειρήσεις, συλλόγους να συνεισφέρουν με όποιον τρόπο μπορούν σε τρόφιμα ιδιαίτερα αλεύρι και όσπρια, προσφέροντας ο καθένας από το υστέρημα του έστω και κάτι λίγο το οποίο για κάποιον άλλο να είναι τεράστιο.

Ο Ε.Ε.Σ. Μοιρών καλεί οποιονδήποτε έχει τη δυνατότητα, να συνεισφέρει σε αυτό το μεγάλο έργο, καθώς μοιράζονται πάνω από 8 με 9 τόνοι τροφίμων από τον Ε.Ε.Σ. Μοιρών συνολικά κάθε χρόνο σε οικογένειες της Μεσαράς. Τα τρόφιμα συγκεντρώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους κάθε Παρασκευή μετά τις 8 το βράδυ στην έδρα του Ε.Ε.Σ., στο παλιό οικοτροφείο αρρένων στις Μοίρες. Οποιοσδήποτε επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνήσει με τον Ε.Ε.Σ. Μοιρών στο [email protected] και τηλεφωνικά στο 2892023199 κάθε Παρασκευή μετά τις 8 το βράδυ.

 

Όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας στο κτίριο του Ε.Ε.Σ. Μοιρών κάθε Παρασκευή από τις 20:00 έως τις 22:00. Επίσης μπορεί να επικοινωνήσει και στο 2892023199 ή στο [email protected]

 

mesaralive.gr  02 March, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα