Γιορτάζει σήμερα το Τυμπάκι!

mesaralive.gr  25 August, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Γιορτάζει σήμερα το Τυμπάκι!

"Στ' Αυγούστου το τελείωμα,στο όμορφο Τυμπάκι, τον Άγιο Τίτο ψάλλουμε, του τόπου τον προστάτη"

Με την τέλεση της θείας λειτουργίας , χoροστατουντος και ιερουργουντος του Μητροπολίτη Γορτύνης κι Αρκαδίας, παρουσία πλήθους πιστών κορυφώθηκε o διημερος εορτασμός του πολιούχου του μαρτυρικού Τυμπακίου. Xθες Τρίτη πραγματοποιήθηκε  Έσπερινός και το καθιερωμένο πανηγύρι , μετά απο διάλειμμα ενός έτους, χωρίς όμως μουσική, σύμφωνα πάντα με τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοιου καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Π.Ε Ηρακλείου βρίσκεται μέχρι και σήμερα 25 Αυγούστου σε καθεστώς mini lockdown.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια σπουδαία διάκριση

Στο περιθώριο της λειτουργίας,στην οποία έδωσαν, μεταξύ άλλων το παρών, ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδακης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ Παύλος Μπαριτακης, εκπρόσωποι του στρατού και της αστυνομίας καθώς και λοιπών τοπικών φορέων, ο σεβασμιώτατος κκ Μακάριος κατά τη διάρκεια του λόγου του ευχαρίστησε τον πατέρα Γεώργιο Ντισπυρακη για την πολυετή διακονία και την ανιδιοτελή του προσφορά στην τοπική εκκλησία χρηζοντας τον Πρωτοπρεσβύτερο Σταυροφόρο της Ι Μ Γορτύνης και Αρκαδίας.
 

Καθαρές κουβέντες και μια σημαντική εξαγγελία

Στη συνέχεια, με ύφος καυστικό σε πολλές περιπτωσεις, έκανε λόγο για ένα Τυμπάκι παραμελημένο,όπως είπε χαρακτηριστικά και στάθηκε, απευθυνόμενος τόσο στο Δήμαρχο,όσο και στον κύριο Μπαριτάκη, στα έργα του προγράμματος Leader που πρέπει να προχωρήσουν( Ανέγερση Πολιτιστικού Κέντρου Τυμπακίου, Ανάπλαση πλατείας),ενώ παράλληλα εξήγγειλε την σύντομη έναρξη των εργασιών για την αναστήλωση του παλαιού ναού του Αγ. Τίτου, μετά από επίμονη προσπάθεια του ίδιου καθώς και φορέων του Τυμπακίου,ενώ παράλληλα ευχαρίστησε προσωπικά τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για τη σημαντική οικονομική συνεισφορά της Περιφέρειας Κρήτης που βάζει πλάτη για την υλοποίηση των μεγάλων αυτών έργων για την τοπική κοινωνία.
 

Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία και ελπίδα για την πρόοδο του τόπου μας.

 

mesaralive.gr  25 August, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ