Τo Τυμπάκι τιμά τον Προστάτη του, Άγιο Τίτο!

mesaralive.gr  25 August, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Τo Τυμπάκι τιμά τον Προστάτη του, Άγιο Τίτο!

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται από χθες η ιστορική έδρα του Δήμου Φαιστού που, όπως κάθε χρόνο, υποδέχεται κόσμο απ' όλη τη Μεσαρά που έρχονται να προσκυνήσουν τη Χάρη του Αγ. Τίτου και να γίνουν κομμάτι του πανηγυρικού κλίματος που επικρατεί.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από χτες με το καθιερωμένο πια παζάρι και την περαντζάδα, και στη συνέχεια μια όμορφη κρητική βραδιά στην κατάμεστη κεντρική πλατεία Τυμπακίου υπό τους ήχους του συγκροτήματος του Γιάννη Σπινθάκη.


Σήμερα τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ασφυκτικά γεμάτο Ι Ν του Αγίου Τίτου , ιερουργούντος του Μητροπολίτη Γορτύνης & Αρκαδίας κ. Μακαρίου με τη συμμετοχή κληρικών από όλες τις ενορίες της περιοχής.
Η Λειτουργία ολοκληρώθηκε με την περιφορά της εικόνας στον προαύλιο χώρο μεταξύ του νέου και του προσφάτως αναστηλωμένου παλαιού ναού.
Το παρών, μεταξύ άλλων, έδωσαν αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γρήγορη Νικολιδακη, εκ μέρους της αντιπολίτευσης ο κ. Γιάννης Μαθιουδακης εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης, των Σωμάτων Ασφαλείας και λοιπών φορέων.
 


Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους!
 

 

mesaralive.gr  25 August, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα