Αδελφοποίηση του Τολού και των Αγίων Δέκα

mesaralive.gr  24 April, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Αδελφοποίηση του Τολού και των Αγίων Δέκα

Αδερφοποιήθηκε την Κυριακή που μας πέρασε η έδρα του Δήμου Γόρτυνας με το Τολό Αργολίδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε  συνέχεια της Προσκυνηματικής επίσκεψης, που είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο 2017, στους Αγίους Δέκα έδρα του Δήμου Γόρτυνας, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε μεταφερθεί για προσκύνημα από τον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τολού Αργολίδας η ιερή εικόνα των Αγίων Δέκα, στο ομώνυμο χωριό Άγιοι Δέκα στη Μεσαρά,  αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων να ενισχυθούν οι δεσμοί, με την Αδερφοποίηση των δύο κοινοτήτων. Έτσι προγραμματίστηκε και πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 22 Απριλίου στο Τολό η τελετή αδερφοποίησης. Την ειδική εκδήλωση διοργάνωσε ο  Δήμος Ναυπλίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο επαγγελματιών και τον πολιτιστικό Σύλλογο Τολού, στο Δημοτικό Σχολείο Τολού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, οι Βουλευτές Αργολίδας Γ.Γκιόλας, Γ.Ανδριανός και Γ.Μανιάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος,ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος  Σχοιναράκης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων Μανώλης Πατεράκης, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Τολού και Αγίων Δέκα, Νικόλαος Μπικάκης και Τσατσάκης Χρυσοβαλάντης αντίστοιχα, ο Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Γ.Καχριμάνης και πλήθος κόσμου από το Τολό και την Κρήτη.

Νωρίτερα τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Ηρώων Πεσόντων Κρητών, από τον Μητροπολίτη Αργολίδας, κατάθεση στεφάνων και επίδοση τιμητικών πλακετών.

 

mesaralive.gr  24 April, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα