Αδυνατίστε τρώγοντας γιαούρτι και ξηρούς καρπούς

mesaralive.gr  30 January, 2017 ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑ
Αδυνατίστε τρώγοντας γιαούρτι και ξηρούς καρπούς

Φωτο: protothema.gr

Η ποιότητα των φαγητών που καταναλώνουμε και όχι μόνο οι θερμίδες βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, έδειξε πως είναι πολύ πιο σημαντικό να επικεντρωνόμαστε στην ποιότητα των φαγητών που τρώμε παρά στην ποσότητα των θερμίδων. Η μελέτη των ειδικών σε δείγμα 120.000 ανθρώπων, από τους οποίους τα 5/6 ήταν γυναίκες, έδειξε ότι τρόφιμα όπως το γιαούρτι, οι ξηροί καρποί, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα προϊόντα ολικής αλέσεως συνδέονται με την απώλεια βάρους. Μάλιστα η κατανάλωση περισσότερου γιαουρτιού και ξηρών καρπών καθημερινά μπορεί να έχει μεγαλύτερη επίδραση στην απώλεια βάρους απ’ ότι τα φρούτα και τα λαχανικά. Η εξήγηση είναι ότι μας βοηθούν να νοιώθουμε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως οι άνθρωποι μπορούν απλά να καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες απ’ αυτά τα φαγητά και να αδυνατίζουν. Χρειάζεται μέτρο. Παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι που κατανάλωναν ξηρούς καρπούς και γιαούρτι συνήθιζαν να τρώνε λιγότερα φαγητά υψηλής θερμιδικής αξίας, όπως τσιπς, κρέατα, επιδόρπια και ποτά που περιέχουν ζάχαρη.

Ο Frank Hu, καθηγητής διατροφής και επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Harvard, που συμμετείχε και αυτός στην μελέτη, συμπλήρωσε: «Αυτά τα ευρήματα τονίζουν πόσο σημαντική είναι η επιλογή των σωστών τροφών για την πρόληψη της αύξησης του βάρους και της παχυσαρκίας. Η ιδέα ότι δεν υπάρχουν «καλά» και «κακά» φαγητά είναι ένας μύθος που πρέπει να καταρριφθεί».

Η μελέτη προειδοποιεί πως οι άνθρωποι τείνουν να αυξάνουν το βάρος τους τόσο ανεπαίσθητα που δεν το συνειδητοποιούν.

Πηγή: MothersBlog.gr

 

mesaralive.gr  30 January, 2017 ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα