Άγιος Ιωάννης : Ένας μικρός οικισμός δίπλα στη Φαιστό! (BINTEO)

Δια-sos-τε τη Μεσαρά  21 February, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Άγιος Ιωάννης : Ένας μικρός οικισμός δίπλα στη Φαιστό! (BINTEO)

Είναι το πλέον γειτονικό χωριό του αρχαιολογικού χώρου της Φαιστού, με πολύ καλό κλίμα και αρκετές κατοικίες με πολλά παραδοσιακά στοιχεία.

Είναι το πλέον γειτονικό χωριό του αρχαιολογικού χώρου της Φαιστού, με πολύ καλο κλίμα και αρκετές κατοικίες με πολλά παραδοσιακά στοιχεία. Πολλές από αυτες έχουνε φανερά τα σημάδια του χρόνου , άλλες βρίσκονται υπό κατάρρευση ενώ κάποιες άλλες έχουν επισκευαστεί απο τους κατοικους του. 
Εκτός του οτι γειτνιάζει με τη Φαιστό είναι και περασμα για τους επισκεπτες των Ματάλων κ.α παραθαλάσσιων οικισμων . Μεγάλο πρόβλημα για τους κατοίκους , ντόπιους και ξένους είναι η αρχαιολογία που δεν επιτρέπει παρεμβάσεις με αποτέλεσμα πολλά σπίτια να βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Έχει πολλές ταβέρνες κ.α τουριστικές επιχειρήσεις.

Δείτε εδώ το βίντεο

Βροχωπτώσεις=Κατάρρευση για τα παλαιά κτίσματα του χωριού

Προβλήματα σε πολλές παλιές κατοικίες παρουσιαστηκαν τον τελευταίο καιρό στον Αϊ Γιάννη Φαιστού λόγω των υψηλών φετινών βροχοπτώσεων. 
Λόγω της γειτνίασης του χωριού με τη Φαιστό, η Αρχαιολογία δεν επιτρέπει παρεμβάσεις στις κατοικίες με αποτέλεσμα πολλές απο αυτές (οι πιό παλιές) να μην αντεχουν την φθορά του χρονου και σε συνδιασμό την μεγάλη υγρασία να καταρρέουν.
Βλέποντας την αναπτυξη διπλανού χωριού , οι περισσότεροι κάτοικοι δηλώνουν απογοητευμένοι και ζητούν απο την πολιτεία να ξεκαθαρίσει το θέμα και στη συνέχεια να τους δοθεί ενίσχυση ώστε να μπορέσουν να τις επισκευάσουν.

 

Δια-sos-τε τη Μεσαρά  21 February, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα