Μια απίστευτη φωτογραφία από το Μελιδοχώρι που απεικονίζει την ορεινή Κρήτη!

mesaralive.gr  01 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Μια απίστευτη φωτογραφία από το Μελιδοχώρι που απεικονίζει την ορεινή Κρήτη!

Μια πολύ όμορφη φωτογραφία δημοσιεύτηκε από το φίλο Δημήτρη Ψαρρά και μας δείχνει τι σημαίνει άγρια και όμορφη Κρήτη

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από τοποθεσία στο Μελιδοχώρι του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων και έχει αποσπάσει «βροχή» σχολίων από φίλους στο facebook. Συμφωνα με τα λεγόμενα, είναι από την έκταση του πρώην προέδρου του ΣΕΚΝΗ κ. Κώστα Καράτζη.

Το Μελιδοχώρι ανήκει στον οικισμό των Δαμανίων. Απέχει 40 χλμ. από το Ηράκλειο και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 400 μέτρων. Έχει πληθυσμό 108 κατοίκους.

Το 1583 αναφέρεται ως Melidhochori με 23 κατοίκους και το 1881 ως Μελισσοχώρι με 40 μωαμεθανούς κατοίκους. Και εδώ εγκαταστάθηκαν ανωγειανοί κτηνοτρόφοι μετά την απελευθέρωση της Κρήτης, όλοι από την οικογένεια των Καράτζηδων, που ασχολούνται με την κτηνοτροφία και τη γεωργία. Πολλοί ωστόσο εργάζονται και στη βιοτεχνία που κατασκευάζει δίχτυα για τη συγκομιδή της ελιάς.

Στο ύψωμα Καστριώτης στα 681μ. υπάρχουν αρχαιολογικά λείψανα. Κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής, είχε εγκατασταθεί εκεί ασύρματος μέσα σε σπήλαιο καθώς και ανταρτοδικείο το οποίο δίκαζε τους προδότες και τους έριχνε μέσα στη χαράδρα που βρίσκονταν εκεί κοντά.

 

mesaralive.gr  01 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ