Αγρότες από τη Μεσαρά στο Ηράκλειο για τον... ΕΛΓΑ

  29 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Αγρότες από τη Μεσαρά στο Ηράκλειο για τον... ΕΛΓΑ

Η σημερινή συνάντηση που πραγματοποιειται στις 7 μμ στο Πολύκεντρο Δήμου Φαιστού στις Μοίρες, αποτελεί τον προπομπό για τη μεγάλη κινητοποίηση που είναι στα σκαριά απο τους αγρότες του μεγαλύτερου κάμπου, του Νομού Ηρακλείου.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων, Μανώλης Καρκαβάτσος, αναφέρθηκε στην απόφαση του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων στη συμμετοχή του σε αγωνιστικές δραστηριότητες, στα πλαίσια του πενθήμερου δράσης που έχει καλέσει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. 
Όπως τόνισε στόχος είναι να η Παμμεσαρίτικη σύσκεψη που καλεί η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου σημερα να είναι επιτυχημένη, για να αποκτήσει μια άλλη δυναμική και η παράσταση διαμαρτυρίας του Συντονιστικού Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα Αγροτών Κρήτης στο 
κατάστημα του ΕΛΓΑ στο Ηράκλειο την Τετάρτη 1 Ιούλη στις 11 πμ.  

«Οι καταστροφές της περσινής χρονιάς στην παραγωγή του λαδιού, οι καταστροφές στα θερμοκηπευτικά προϊόντα, η εξαθλίωση των κτηνοτρόφων, που βρίσκονται σε απόγνωση με τις τιμές του κρέατος και του γάλατος και την απληρωσιά, οι καταστροφές της φετινής χρονιάς στην καρπόδεση της ελιάς και στα σταφύλια, οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, είναι τα βασικά ζητήματα για εμάς στην περιοχή της Κρήτης και των Αστερουσίων, που το οργανωμένο αγροτικό κίνημα παλεύει. Ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει τίποτα απ’ αυτά, είναι μηχανισμός που έχει τον χαρακτήρα είσπραξης και μόνο, μας δίνει ψίχουλα, ενώ στις μεγάλες καταστροφές, όπως την περσινή χρονιά στο λάδι, ο περιβόητος φάκελος που φτιάχνει η κυβέρνηση είναι στην “καλή διάθεση” της ΕΕ. Σε εμάς αυτό που έμεινε είναι ο δρόμος του αγώνα. Η συνάντηση των βιοπαλαιστών αγροτών από όλο τον κάμπο της Μεσαράς, τη Δευτέρα 29 Ιούνη 7 μμ στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες και η ανταπόκριση στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη 1 Ιούλη στο κατάστημα του ΕΛΓΑ στο Ηράκλειο στις 11 πμ, είναι τα επόμενα βήματα του συντονισμού του αγώνα μας. Δε συμφωνούμε με την προτροπή των “καλοθελητών” της κυβέρνησης και της ΕΕ ”μη μιλάς και σκάβε”!», σημείωσε ο κ. Καρκαβάτσος.

Το Παγκρήτιο Συντονιστικό Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων απαιτεί:

Άμεση καταβολή στο 100% των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για το 2019 και των αποζημιώσεων μέσω ΠΣΕΑ. 
Να αποζημιωθούν οι παραγωγοί των πρώιμων κηπευτικών για το σύνολο των εγκαταστάσεων που καταστράφηκαν από τους ανεμοστρόβιλους.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.
Να καταργηθούν οι αυξήσεις των τελευταίων χρόνων στις ασφαλιστικές εισφορές.
Να χρηματοδοτηθούν στο σύνολό τους έργα υποδομής για την ασφάλεια της παραγωγής από φυσικούς κινδύνους.
Να ανασταλούν οι πληρωμές των υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών μέχρι την αποζημίωσή τους για τις ζημιές τους.
Να αναπληρωθεί άμεσα το χαμένο εισόδημα των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων, με έκτακτη οικονομική ενίσχυση.
Να μην ιδιωτικοποιηθεί ο ΕΛΓΑ.

 

  29 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ