Αγρότες: Τα θέματα που τέθηκαν επι τάπητος στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη

  31 January, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Αγρότες: Τα θέματα που τέθηκαν επι τάπητος στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη

Αντιπροσωπεία εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων Ηρακλείου και επιτροπών αγώνα των αγροτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου Αστερουσίων Μανόλη Καρκαβάτσο, επισκέφθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Στο πλαίσιο κινητοποίησης των αγροτών, οι εκπρόσωποι της αντιπροσωπείας ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης για τα αιτήματα τους για τα οποία ζητούν την ικανοποίηση τους από την Πολιτεία.

Στο ψήφισμα με τα αιτήματα που επέδωσαν στον Περιφερειάρχη  μεταξύ άλλων οι αγρότες  διεκδικούν:  κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, επιδότηση για την αγορά λιπασμάτων και ζωοτροφών, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα, εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης αναφορικά με την ονομασία τσίπουρο και τσικουδιά που παράγουν οι αμπελουργοί.

Στην συνάντηση συμμετείχαν από τον αγροτικό σύλλογο Ηρακλείου ο Δημήτρης Καραβιώτης, ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού Αστυρακίου Μανόλης Κουκιαδάκης, από την επιτροπή αγώνα αγροτών Τυμπακίου ο Μανόλης Ανδρεάκης και από την επιτροπή αγώνα Αρκαλοχωρίου ο Γιάννης Βασιλάκης.

 

  31 January, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα