Αγροτικές επιδοτήσεις: Στους λογαριασμούς των αγροτών τα χρήματα

  18 December, 2019 ΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Αγροτικές επιδοτήσεις: Στους λογαριασμούς των αγροτών τα χρήματα

Τέλος στην αγωνία των δικαιούχων

Καταβλήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης οι επιδοτήσεις στους δικαιούχους με τους παραγωγούς να περιμένουν με ανυπομονησία τα χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες των γιορτών.

Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ κ.Χιλετζάκης « πρώτα πιστώνονται τα χρήματα στην Τράπεζα Πειραιώς και στη συνέχεια υπάρχει το διήμερο βαλέρ, που έχει να κάνει με τ’ άλλα τραπεζικά ιδρύματα. Στις 20 του Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή».

Πρόκειται για το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης, το πρασίνισμα, την ενίσχυση των νέων κάτω των 40 και το απόθεμα.

«Η πληρωμή αυτή αφορά 950 εκατ. ευρώ. Είναι το 30% της ενίσχυσης, το 100% του “πρασινίσματος” που αφορά στο 50% της βασικής. Έχουμε το young, που είναι το 25% του συνόλου της επιδότησης που παίρνουν. Είναι άτομα νεαρής ηλικίας κάτω των 40 ετών και έχουμε το περιβόητο εθνικό απόθεμα, που αντιστοιχεί σε 23 εκατομμύρια ευρώ», όπως δήλωσε ο κ. Χιλετζάκης στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη».

Είναι αξιοσημείωτο ακόμη πως έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στις καρτέλες δικαιούχων του αποθέματος, τα οποία οφείλονται σε ανεπαρκή στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων και των στοιχείων των αγροτεμαχίων τους.

«Έχουμε κάποια προβλήματα σε κάποιους δικαιούχους. Περίπου 1 στους 3 δικαιούχους δεν έχει φανεί ακόμα. Αυτά τα προβλήματα θα ξεπεραστούν μετά τη μεγάλη πληρωμή και θεωρώ ότι μέσα στον μήνα Ιανουάριο ή Φεβρουάριο θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η πληρωμή», είπε ο κ. Χιλετζάκης.

 

  18 December, 2019 ΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ