Αλ. Μαρκογιαννάκης: Ήρθαμε για να πάψουν να θεωρούν κάποιοι τους Κρητικούς δεδομένους

cretapost.gr  09 April, 2019 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Αλ. Μαρκογιαννάκης: Ήρθαμε για να πάψουν να θεωρούν κάποιοι τους Κρητικούς δεδομένους

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκη παρουσίασε τους υποψηφίους του Συνδυασμού «Η Κρήτη Μπροστά», στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση, χθες το απόγευμα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης και ο Συνδυασμός του «Η Κρήτη Μπροστά» προχώρησαν, εν μέσω κλίματος ενθουσιασμού, στην παρουσίαση του συνδυασμού και των μέχρι σήμερα υποψηφίων του ψηφοδελτίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

Σε μια κατάμεστη από πολίτες αίθουσα, όπου υπήρχε το αδιαχώρητο μέσα και έξω, ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης προχώρησε σε ομιλία – κατάθεση ψυχής, για να δεχθεί τελικώς το θερμό χειροκρότημα από το ενθουσιώδες πλήθος που μοιράζεται μαζί του το όραμα για την Κρήτη της ποιότητας, της ανάπτυξης και της προόδου.

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης ευχαρίστησε στο άνοιγμα της εκδήλωσης, τον Λευτέρη Αυγενάκη, Γραμματέα ΠΕ ΝΔ και Βουλευτή Ηρακλείου καθώς και τον Μανώλη Κεφαλογιάννη Ευρωβουλευτή και επικεφαλής Κ.Ο. Ευρωβουλευτών ΝΔ., οι οποίοι και τον προλόγισαν, εκφράζοντας αισθήματα ευγνωμοσύνης και εκτίμησης για την στήριξή τους στον αγώνα που δίνει.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης έστειλε σαφές μήνυμα νίκης για τις εκλογές του Μαΐου, επαγγελλόμενος νέα και ελπιδοφόρο πορεία για την Περιφέρεια Κρήτης.«Εμείς θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών! Το βράδυ της 26ης Μαΐου θα έχουμε πάνω μας τα βλέμματα όλης της Ελλάδας. Ο άνεμος πολιτικής αλλαγής που σαρώνει όλη την Ελλάδα θα φυσήξει και στην Κρήτη».

Με το σύνθημα «Η Κρήτη Μπροστά», ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης έθεσε τις βασικές προτεραιότητες για το σχέδιο δράσης που θα αναπτύξει, απαντώντας στα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων. Άξονες της πολιτικής του θα αποτελέσουν: η αναβάθμιση του οδικού δικτύου, η αντιμετώπιση της λειψυδρίας, η ενεργειακή επάρκεια, η  προστασία του αγροτικού εισοδήματος, η ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού και η αξιοποίηση του τεράστιου ανθρώπινου και επιστημονικού κεφαλαίου του νησιού. «Σημαντικότερο όλων όμως είναι η προστασία των πολιτών της Κρήτης, η ασφάλεια σας και η προστασία των περιουσιών σας. Δίνοντας έμφαση στη πρόληψη, τον σχεδιασμό́ και την υλοποίηση έργων υποδομής και δράσεων πολιτικής προστασίας».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, περιέγραψε την κατάσταση που βιώνει η Περιφέρεια Κρήτης τα τελευταία χρόνια, και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη σημερινή διοίκηση. Κάλεσε τους πολίτες να αποφασίσουν πώς θα κλείσουν τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών και  πώς θα ανοιχθεί ένας νέος δρόμος, ώστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της εποχής. Επισήμανε πως επί σειρά ετών η Περιφέρεια καρκινοβατεί και εμποδίζει τη πρόοδο, τονίζοντας την ανάγκη εισόδου νέων προσώπων: «Το νησί μας έχει κολλήσει στη στασιμότητα. Περίτρανη απόδειξη τα όσα συμβαίνουν στο νησί τους τελευταίες εβδομάδες, όπου η Κρήτη μετράει τις πληγές της από τα αλλεπάλληλα κύματα κακοκαιρίας.  Έχουμε βαρεθεί να μετράμε χαμένες ευκαιρίες. Έχουμε κουραστεί να σκεφτόμαστε πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα. Πάει να μας γίνει συνήθεια ότι τίποτα δεν αλλάζει προς το καλύτερο…Ως εδώ! Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το νησί μας! Δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση…».

Και συνέχισε: «Αδιαφορία, ολιγωρία, επικοινωνιακά τεχνάσματα, πελατειακές σχέσεις και εξαγγελίες που μένουν στα λόγια. Αυτά περιλάμβανε η διοίκηση του κ. Αρναουτάκη. Και το ξέρει και ο ίδιος. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, μετά από 9 χρόνια στην Περιφέρεια προτίμησε να «κρυφτεί» πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή προφανώς δεν αισθάνεται τόσο σίγουρος για το έργο του».

Παρουσιάζοντας το σύνολο των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού του ο κ. Μαρκογιαννάκης επισήμανε: «Για να πρωταγωνιστήσει η Κρήτη στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, απαιτούνται ανοιχτοί πολιτικοί ορίζοντες από ανθρώπους με όραμα για το νησί μας, όχι διαχειριστές της μικροπολιτικής. Απαιτούνται άνθρωποι με σύγχρονες ιδέες, αλλά και έτοιμοι να μπουν στην πρώτη γραμμή της μάχης, να διεκδικήσουν κι να εργαστούν  με όλη τη δύναμη της ψυχής τους. Απαιτείται μια Περιφέρεια σε λειτουργία πρωί – βράδυ. Απαιτούνταιάνθρωποι στους δρόμους και όχι πίσω από γραφεία.Τέτοιους ανθρώπους έχουμε στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας εδώ στο Ηράκλειο. Αυτοδημιούργητους, της αγοράς, της διπλανής πόρτας. Άξια στελέχη της τοπικής κοινωνίας μας που καθημερινά δίνουν έντιμη μάχη για επιβίωση».

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι που ανακοίνωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Μαρκογιαννάκης είναι: Άρης Ανθουλάκης, Θεόδωρος Ασούτης, Καλέργος Βουλγαράκης, Μαρίνος Γαρεφαλάκης, Μιχάλης Γεωργιάδης, ΚώσταςΓιαπιτζόγλου, Ηλίας Επιτροπάκης, Γιώργος Καδιανάκης, Γιάννης Καλατζάκης, Γιάννης Κτιστάκης, Γιώργος Λουπάκης, Χάρης Λυδάκης, Γιώργος Ματαλιωτάκης, Γιώργος Μερωνιανάκης, Νίκος Μπιμπάκης, Καλλιόπη Μπροφίδη, Αγαθάγγελος Παπαδάκης, Βαγγέλης Παπαδάκης, Μαρία Παπαθεωδοσίου, Αιμίλιος Πατακός, Χρύσα Σεληνιωτάκη, Εύα Σημαιάκη, Μαρία Ταμιωλάκη, Σοφία Τζιράκη, Έλενα Τιμοθεάτου, Ελένη Τσαντηράκη, Νίκος Χρονάκης.

 

cretapost.gr  09 April, 2019 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ