«Αλαλούμ με τη τουριστική εκπαίδευση»

mesaralive.gr  23 June, 2018 ΑΡΘΡΑ
«Αλαλούμ με τη τουριστική εκπαίδευση»

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, προς το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ώστε να εγκριθεί η απόφαση του Παν/μιου Κρήτης για ίδρυση τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού.

Κατά την ανάπτυξη της ερώτησης του ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε το σχεδιασμό της Κυβέρνησης για το εν λόγω τμήμα στην Κρήτη και σημείωσε την ανακολουθία της Κυβέρνησης σε αυτό το θέμα αφού από τη μια ιδρύει τμήματα Τουρισμού στον Πειραιά, την Χίο και όπως σημείωσε ο αρμόδιος Υπουργός σήμερα και στην Κέρκυρα, αφήνοντας ουσιαστικά αναπάντητο το αίτημα του Παν/μίου Κρήτης, που είναι άλλωστε και μια κατεξοχήν τουριστική περιοχή.

Στην δευτερολογία του ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε στην ανάγκη συνολικού επανασχεδιασμού της Τουριστικής εκπαίδευσης, ακόμη και των σχολών που εποπτεύονται μόνο από το Υπουργείο Τουρισμού και οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα για τον Τουρισμό, χωρίς να  εξαιρείτε την Κρήτη.
Την κωλυσιεργία και αδράνεια της Κυβέρνησης για αίτημα του Παν/μίου Κρήτης, ο αρμόδιος Υπουργός την αποδίδει στην απόφαση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου, η οποία χρειάζεται τεκμηρίωση και συναίνεση.

 

mesaralive.gr  23 June, 2018 ΑΡΘΡΑ