Αρνάκι με δεντρολίβανο και κόκκινο κρασί του Χ. Πέσκια
Υλικά
Μερίδες: 6-8
3 κιλά αρνίσιο μπούτι, σε κομμάτια, με το κόκαλο
2 μάτσα φρέσκο δεντρολίβανο
3-4 σκελίδες σκόρδου, κομμένες κατά μήκος στα 4 ή στα 3
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 ml κόκκινο ξηρό κρασί, κατά προτίμηση Ξινόμαυρο
400 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
Διαδικασία
Για το αρνάκι με δεντρολίβανο και κόκκινο κρασί, ξεκινάμε και κάνουμε με ένα μαχαιράκι τομές στα αρνίσια κομμάτια και μπήγουμε μέσα τα σκόρδα. Με αυτόν τον τρόπο, το αρνί θα νοστιμίσει σε βάθος, χωρίς το σκόρδο να καεί στο ψήσιμο.
Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για περίπου 1 ώρα, να νοστιμίσει.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το αρνί μέχρι να ροδίσει καλά.
Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
Στην ίδια κατσαρόλα απλώνουμε το δεντρολίβανο και από πάνω βάζουμε το αρνί.
Περιχύνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς σιγανή φωτιά για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνί.
Βγάζουμε το αρνί σε πιατέλα και σουρώνουμε το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι.
Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών ή το νερό και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά ή μέχρι να αποκτήσει η σάλτσα την επιθυμητή πυκνότητα.
Περιχύνουμε το αρνί με την κρασάτη σάλτσα και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης
- Πιερρακάκης: Επέκταση απαλλαγής ΕΝΦΙΑ σε χωριά έως 1.700 κατοίκους
- Χρυσοχοΐδης από το Ηράκλειο για: ΟΠΕΚΕΠΕ, Βορίζια και FBI Kρήτης
- Σφολιατάκια στριφτά με κρέμα τυρί
- Αλλάζει το clawback στις διαγνωστικές εξετάσεις - Ανακατανομή ανά νομό και χρονικοί περιορισμοί
- Στην Αθήνα για συνάντηση με τον Κ. Χατζηδάκη σήμερα οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης





