Αλέξης Τσίπρας:  «Μεγάλη σημασία έχει ο ειλικρινής διάλογος με πολίτες και φορείς»

mesaralive.gr  21 December, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Αλέξης Τσίπρας:  «Μεγάλη σημασία έχει ο ειλικρινής διάλογος με πολίτες και φορείς»

Φωτο: mesaralive.gr

Για να ακούσει και όχι να πει ήρθε στη Μεσαρά ο Αλέξης Τσίπρας όπως είπε ο ίδιος ξεκινώντας την τοποθέτησή του χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού. «Μεγαλύτερη σημασία έχει ένας ειλικρινής διάλογος με τους πολίτες, τους φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση πάνω στα προβλήματα που υπάρχουν και τα οποία είναι χρόνια και τα γνωρίζουμε» είπε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας στην κάθοδό του στη Μεσαρά συνοδευόταν από τους Υπουργούς Επικρατείας κ. Βερναρδάκη, Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, Υποδομών και Δικτύων κ. Σπίρτζη, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου και πλήθος στελεχών του κόμματος από ολόκληρη την Κρήτη.

Ο  κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση τονίζοντας ότι ζούμε σε μια χώρα με τρομακτικές δυνατότητες  κυρίως λόγω της γεωγραφικής της τοποθεσίας και με πολύ σοβαρά πλεονεκτήματα.  Ο κ. Τσίπρας σημείωσε «ήρθα για να μιλήσουμε για το μοντέλο ανάπτυξης και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο παρά τις δυσκολίες τα σημαντικά πλεονεκτήματα της χώρας και πως θα σταματήσουμε να μιλάμε για τα δημοσιονομικά και να μιλήσουμε για την πραγματική οικονομία και την παραγωγή.». Σημείωσε ότι δεν επέλεξε τυχαία να έρθει στη Μεσαρά, προσθέτοντας ότι πρόθεσή του είναι να καταθέσει την οπτική της κυβέρνησής του και το σχέδιό της για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Είπε ότι μια χώρα δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στον τουρισμό, ο οποίος μπορεί να είναι σημαντικός πυλώνας, ωστόσο θα πρέπει να συνδυαστεί με την αγροτική παραγωγή.

«Βασικό μας μέλημα είναι  η παραγωγική ανασυγκρότηση αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν συζητήσουμε για ένα νέο μοντέλο για την αγροτική μας οικονομία και αν αυτό δεν συνδυαστεί  με ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας» είπε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος σε ένα νέο μοντέλο  παραγωγικής ανασυγκρότησης.

 

Ψάχνουν χρηματοδότηση για την  Εκτροπή του Πλατύ

Ο Πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στο μεγάλο έργο πνοής στην εκτροπή του Πλατύ.

«Άκουσα για την ανάγκη  να υπάρξει αυτό το έργο πνοής για την περιοχή που είναι η εκτροπή του Πλατύ ποταμού για τον εμπλουτισμό του Φράγματος Φανερωμένης. Ένα έργο που θα δώσει τη δυνατότητα στον κάμπο της Μεσαράς να έχει αρκετό νερό για άρδευση και μάλιστα θα σημαίνει εξοικονόμηση πόρων για τον κάθε αγρότη ξεχωριστά». Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη ότι το έργο είναι ώριμο μελετητικά και τόνισε «είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στον Προϋπολογισμό 120 εκ. ευρώ. Το έργο μπορεί να προχωρήσει, μπορεί να γίνει σε συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Υποδομών. Το επόμενο διάστημα μιας και έχω πλήρη εικόνα πια  της μεγάλης σημασίας που έχει για την τοπική οικονομία και για την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Κρήτης θα δώσω εντολή στα συναρμόδια υπουργεία να εργαστούν για να δούμε πως θα μπορέσει να προχωρήσει η εξασφάλιση τ ων κονδυλίων και η διαγωνιστική διαδικασία».. 

 

mesaralive.gr  21 December, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ