Άμεσα η αντικατάσταση των λαμπτήρων στο Δικταίο Άντρο

mesaralive.gr  05 May, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Άμεσα η αντικατάσταση των λαμπτήρων στο Δικταίο Άντρο

Η απάντηση της Προϊσταμένης της Εφορείας έρχεται σε αντιπαράθεση με τις καταγγελίες ξεναγών και επισκεπτών

Την δική της εκδοχή αναφορικά με τους καμένους λαμπτήρες στο Δικταίο Άντρο παρουσιάζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου τονίζοντας ότι θα γίνει άμεσα η αντικατάσταση τους. 

Η απάντηση της Προϊσταμένης της Εφορείας έρχεται σε αντιπαράθεση με τις καταγγελίες ξεναγών και επισκεπτών σημειώνοντας ότι το σπήλαιο δέχεται καθημερινά επισκέπτες χωρίς πρόβλημα 

Αναλυτικά στη σχετική απάντηση αναφέρεται : 

Κύριοι,

θα ήθελα να σας ενημερώσω, εφόσον δεν έχετε επισκεφτεί το χώρο, ότι το Δικταίον Άντρο δεν έχει βυθιστεί στο σκοτάδι όπως αναφέρετε στο άρθρο σας αλλά φωτίζεται επαρκώς και καθημερινά δέχεται εκατοντάδες επισκεπτών χωρίς πρόβλημα. 
Ο φωτισμός του σπηλαίου πρέπει να είναι ο απολύτως απαραίτητος και να σέβεται το ιδιαίτερο περιβάλλον ώστε να μη καταστρέφεται η χλωρίδα και η πανίδα του σπηλαίου. Για το λόγο αυτό το σπήλαιο φωτίζεται με ειδικούς λαμπτήρες, περισσότεροι από δέκα, οι οποίοι είναι φιλικοί προς το περιβάλλον και η αντικατάστασή τους δεν είναι απλή καθώς δεν κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο. Ο ειδικευμένος ηλεκτρολόγος που εστάλη από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου πέρυσι μας ενημέρωσε ότι λόγω παλαιότητας το σύστημα ηλεκτροδότησης του σπηλαίου καταστρέφει τους λαμπτήρες και θα πρέπει να αντικατασταθεί μετά από εκπόνηση ειδικής μελέτης. 
Ωστόσο η Εφορεία μας έχει ήδη παραγγείλει λαμπτήρες που θα αντικαταστήσουν τους κατεστραμμένους μέχρι την  οριστική λύση του προβλήματος. 
Λυπάμαι που η πηγή των πληροφοριών σας δεν ήταν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. 
Παρακαλώ για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Με εκτίμηση

Χρύσα  Σοφιανού
Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου 

 

 

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

 

mesaralive.gr  05 May, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα