“Λίφτινγκ” για το Δικταίον Άντρο: Υπογραφές σε πέντε μελέτες

cretalive.gr  08 March, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
“Λίφτινγκ” για το Δικταίον Άντρο: Υπογραφές σε πέντε μελέτες

Σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργο Αθανασάκη και τους υπευθύνους της Δαίδαλος ΑΟΤΑ Γιώργο Μαυρογιάννη και Βαγγέλη Κουτάντο για το Δικταίο Άντρο πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ακολούθησε η υπογραφή πέντε συμβάσεων με αντικείμενα: τη διαδρομή προς το Δικταίο, τη διαμόρφωση της πλατείας της Ευρώπης, τη λειτουργία του αναβατορίου, τη στερέωση και τον φωτισμό εντός του σπηλαίου.

"Το αναβατώριο θα εξυπηρετεί τα άτομα με αναπηρία και το συγκεκριμένο έργο που χρηματοδοτείται από το Ταμείοκ Ανάκαμψης είναι μέσα στην προτεραιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού, και της Περιφέρειας και του Δήμου" - ανέφερε σε δηλώσεις της η κ.Μενδώνη, τονίζοντας την υψηλή κοινωνική σημασία αλλά και την αναπτυξιακή δυναμική για το Λασίθι, καθώς το Δικταίο Άντρο και το Οροπέδιου Λασιθίου θα ενταχθεί στους προορισμούς που εξυπηρετούν την "ασημένια οικονομία" που βασίζεται στους ηλικίας 65 ετών και άνω. 

Ευχαριστίες προς την Υπουργό Λίνα Μενδώνηγια την υποδειγματική συνεργασία, τον Δήμαρχο Οροπεδίου Γ.Αθανασάκη αλλά και τον πρόεδρο της "Δαίδαλος ΑΕ" Κώστα Φασουλάκη, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, τονίζοντας "Ενώνουμε δυνάμεις για να μη χαθούν 17 εκ. ευρώ για την Κρήτη".

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιώργος Αθανασάκης σημείωσε ότι "το αναβατόριο είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο". "Θα δώσουμε τον εαυτό μας κι ακόμη παραπάνω για να ενταχθεί το έργο και να προχωρήσει" - τόνισε ο ίδιος.

"Στόχος της Δαίδαλος είναι να αποτελέσει το πολύτιμο εργαλείο για να είναι όλα έτοιμα και να μη χαθούν πολύτιμα χρήματα για την Κρήτη" δήλωσε ο Κώστας Φασουλάκης.

 

cretalive.gr  08 March, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα