“Αν χρειαστεί, η μάσκα θα γίνει υποχρεωτική σε περισσότερους κλειστούς χώρους”

  27 July, 2020 ΑΡΘΡΑ
“Αν χρειαστεί, η μάσκα θα γίνει υποχρεωτική σε περισσότερους κλειστούς χώρους”

Ανοιχτό άφησε ο Στέλιος Πέτσας το ενδεχόμενο να διευρυνθεί η χρήση μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, «η αύξηση των κρουσμάτων σε αστικά κέντρα, όπως στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, υπενθυμίζει ότι ο ιός εξακολουθεί να είναι εδώ και να τρέφεται από τη χαλάρωσή μας. Για όλους αυτούς τους λόγους, αποφασίστηκε να απαγορευτούν τα πανηγύρια, να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές, αλλά και να ενταθούν οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα. Όχι για τιμωρητικούς λόγους, αλλά για να παραμείνει ισχυρό το μήνυμα ότι ιός είναι ανάμεσά μας και οφείλουμε να τηρούμε σχολαστικά όλα όσα μας υπαγορεύουν οι ειδικοί. Αποστάσεις, μάσκες, ατομική υγιεινή».

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε πως «τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους».

Και συμπλήρωσε: «Το διάστημα από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 26 Ιουλίου, διενεργήθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Ελληνική Αστυνομία και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή 2.816 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 198 περιπτώσεις, επιβλήθηκαν 220 πρόστιμα ύψους 86.050 ευρώ και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 90 ημερών συνολικά».

Αναφέρθηκε επίσης στην τουρκική προκλητικότητα λέγοντας ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί «συνιστά πρόκληση όχι μόνο για τους Έλληνες και τους απανταχού χριστιανούς αλλά και για ολόκληρο τον δυτικό και πολιτισμένο κόσμο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στο μήνυμά του για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως «αυτή η ενέργεια δεν είναι μια εκδήλωση ισχύος, αλλά απόδειξη αδυναμίας και φυσικά δεν έχει τη δύναμη να σκιάσει την ακτινοβολία ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς. Γι' αυτό η καταδίκη δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί και να ενταθεί σε οικουμενικό επίπεδο. Στο μεταξύ, ενώ η 'Αγκυρα διατηρεί σε ισχύ την παράνομη NAVTEX για έρευνες σε περιοχές που περιλαμβάνουν τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος παραμένει αγκυροβολημένο και τουρκικά πολεμικά σκάφη αποσύρονται».

Στο σημείο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα».

 

  27 July, 2020 ΑΡΘΡΑ