“Αναδυόμενες Πόλεις”:Επιτυχημένη έκθεση για την Κρήτη από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης!

  06 May, 2019 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
“Αναδυόμενες Πόλεις”:Επιτυχημένη έκθεση για την Κρήτη από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης!

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση «Κρήτη, Αναδυόμενες Πόλεις: Άπτερα- Ελεύθερνα- Κνωσός, τρεις Αρχαίες Πόλεις Ζωντανεύουν».

Δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες θαύμασαν από κοντά στην Αθήνα, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τα 487 μοναδικά εκθέματα από τις 3 αρχαίες πόλεις της Κρήτης, τα οποία για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στο κοινό μέσα από μία ολοκληρωμένη προσέγγιση η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό τόσο από το κοινό όσο και από τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ.

Η Περιφέρεια Κρήτης ευχαριστεί θερμά για την εξαιρετική συνεργασία το Υπουργείο Πολιτισμού και τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και την ομάδα συνεργατών του όσο και τις κρητικές εταιρείες-χορηγούς.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα μέλη της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής της έκθεσης και συγκεκριμένα στον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Νίκο Σταμπολίδη, στην Ελένη Παπαδοπούλου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, την Αναστασία Τζιγκουνάκη, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, την Βασιλική Συθιακάκη, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και στους αρχαιολόγους Αθανασία Κάντα, Κωστή Χρηστάκη, Βάννα Νινιού-Κινδελή και Κατερίνα Τζανακάκη. Τέλος στον Εντεταλμένο Σύμβουλο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης, Δημήτρη Μιχελογιάννη, που είχε την ευθύνη του σχεδιασμού και συντονισμού εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης.

Η επιτυχημένη συνέργεια που δημιούργησε την μεγαλύτερη περιοδική αρχαιολογική έκθεση για την Κρήτη θα έχει και συνέχεια μέσα από επόμενες δράσεις που σχεδιάζονται, τόσο για την ανάδειξη του μοναδικού πολιτιστικού αποθέματος της Κρήτης όσο και για την αξιοποίησή του ως μοχλό για την βιώσιμη τοπική ανάπτυξη στην Κρήτη.

 

  06 May, 2019 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα