«Ανάγκη Κατασκευής Σχολικού Συγκροτήματος για το Δημοτικό Σχολείο Γαλιάς»

mesaralive.gr  09 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Ανάγκη Κατασκευής Σχολικού Συγκροτήματος για το Δημοτικό Σχολείο Γαλιάς»

Στην ανάγκη κατασκευής νέου σχολικού συγκροτήματος για τη στέγαση του Δημοτικού Σχολείου της Γαλιάς αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου και Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Η ερώτηση είχε κατατεθεί με αριθμό πρωτοκόλλου 6854/14.06.2018 και ακόμη δεν έχουμε λάβει απάντηση.

Παρά το γεγονός πως συστηματικά αγνοείτε τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου και τα αντιμετωπίζεται με απαξίωση αποφεύγοντας κατ’ εξακολούθηση να απαντήσετε σε καίρια ερωτήματα που αφορούν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, σας ρωτώ για μια ακόμα φορά και σας ζητώ να σεβαστείτε το δικαίωμά μου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου να αναδείξω θέματα τοπικού και υπεροπτικού ενδιαφέροντος. Σας ζητώ να κάνετε το ελάχιστο, το αυτονόητο καθήκον σας και να απαντήσετε, όπως ρητά προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής.

Η ανάγκη κατασκευής σχολικού συγκροτήματος για τη στέγαση του 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου Γαλιάς του ν. Ηρακλείου είναι απαραίτητη για την κάλυψη των αναγκών του αριθμού των μαθητών της περιοχής. Το υφιστάμενο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου δεν λειτουργεί, αφού, μετά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη από το σεισμό του Οκτωβρίου του 2013, κρίθηκε ακατάλληλο για χρήση. Το σχολικό κτίριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, με αποτέλεσμα οι μαθητές του Δημοτικού να κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες που έχουν τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο του Σχολείου.    

Την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας νέου σχολικού κτιρίου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Γαλιά ζητούν τόσο οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων, όσο και σύσσωμη η τοπική κοινωνία της περιοχής. Μάλιστα, η κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος καθίσταται εύκολα υλοποιήσιμη, αφού υπάρχει επαρκής χώρος, 4.000 τ.μ. περίπου, στο οικόπεδο που υπάρχει το υφιστάμενο κτίριο, προκειμένου να αναγερθεί το νέο σχολικό συγκρότημα.   

Μάλιστα, η κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες στέγασης του Νηπιαγωγείου Γαλιάς, καθώς και του Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων που λειτουργεί στη Γαλιά και τώρα στεγάζεται και αυτό στις λυόμενες αίθουσες που λειτουργεί και το Δημοτικό Σχολείο.

Είναι ανήκουστο να υπάρχουν στις μέρες μας σχολικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν κάτω από αυτές τις συνθήκες, που έχουν σημαντικές ελλείψεις σε στοιχειώδη ζητήματα, και που δεν καλύπτουν τις βασικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών. Η άμεση εύρεση κατάλληλης λύσης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στέγασης και αποτελεσματικής λειτουργίας της σχολικής μονάδας στη Γαλιά είναι απαραίτητη. Αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας η εκπαίδευση των μαθητών και η παροχή σχολικών κτιρίων και εγκαταστάσεων που να λειτουργούν αποτελεσματικά και να είναι ασφαλή για τα παιδιά».   

 

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε άμεσα για την αξιοποίηση του υπάρχοντος οικοπέδου και την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος στη Γαλιά;

2. Ποιος ο προγραμματισμός του Υπουργείου σας για την άμεση κάλυψη της επιτακτικής ανάγκης ανέγερσης νέου δημοτικού σχολείου στη Γαλιά Ηρακλείου;».

 

mesaralive.gr  09 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ