Ανάπλαση στην Αγία Βαρβάρα με προϋπολογισμό 1,2 εκ. ευρώ.

mesaralive.gr  21 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Ανάπλαση στην Αγία Βαρβάρα με προϋπολογισμό 1,2 εκ. ευρώ.

Μπορεί στο Δήμο Γόρτυνας τα προβλήματα να είναι πολλά λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο μεσαρίτικος Δήμος, ωστόσο δεν λείπουν και τα ευχάριστα, όπως η ένταξη της Ανάπλασης της Αγίας Βαρβάρας.

Το έργο «Ανάπλαση με πεζοδρόμηση κεντρικού άξονα Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας Δήμου Γόρτυνας» με προϋπολογισμό  1.229.858,17 ευρώ, εντάχθηκε στον  Άξονα  Προτεραιότητας 3 και συγκεκριμένα στο Μέτρο 322 του Π.Α.Α. 2007-2013.

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ( ΕΓΤΑΑ).

Ανάπλαση

Το έργο αφορά την ανάπλαση του οικισμού Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Γόρτυνας. Επί του κεντρικού άξονα προβλέπεται η δημιουργία νέων πεζοδρομίων πλάτους 1,50μ και 2,05 μ, από πλάκες πεζοδρομίου χρώματος υπόλευκου.

 Όλα τα πεζοδρόμια θα περιέχουν όδευση τυφλών με ειδικές ανάγλυφες πλάκες πλάτους 35 εκ. και θα τοποθετηθούν ράμπες πρόσβασης αναπήρων.

Όσον αφορά τους μικρούς παράδρομους που ενώνονται με τον κεντρικό άξονα, θα λιθοστρωθούν από πέτρα τοπικής προέλευσης χρώματος μπεζ με αυλάκι δύο σειρών (στο κέντρο - άξονα των παράδρομων) από πέτρα χρώματος υπόλευκου.

Στα πεζοδρόμια πλάτους 2,05 μ θα τοποθετηθούν στήλες φωτισμού ύψους 3,5 μ., στα πεζοδρόμια πλάτους 1,50 μ. του κεντρικού άξονα και στους λιθόστρωτους παράδρομους, θα τοποθετηθούν επιτοίχια φωτιστικά.

Σε επιλεγμένα σημεία θα φυτευτούν δένδρα.

 

mesaralive.gr  21 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα