Ιωάννα Καρυστιάνη: «Κανείς τιποτένιος και όλοι περιζήτητοι»

cretalive.gr  25 November, 2018 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Ιωάννα Καρυστιάνη: «Κανείς τιποτένιος και όλοι περιζήτητοι»

Τι αποκάλυψε η συγγραφέας, με αφορμή το νέο της βιβλίο.

Με ιδιαίτερη επιτυχία παρουσιάστηκε το νέο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη «Χίλιες ανάσες» από το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης-Etiquette και τις εκδόσεις Καστανιώτη, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Για το βιβλίο αλλά και για τη συγγραφέα γενικότερα μίλησαν ο Ζαχαρίας Κατσακός ποιητής, κριτικός λογοτεχνίας και η Ευαγγελία Σερδάκη-Χιωτάκη εκπαιδευτικός.

Η Χανιώτισσα συγγραφέας, με λόγο χειμαρρώδη,  αποκάλυψε στο ακροατήριό της ότι όταν ξεκινά να στήσει μια ιστορία υπάρχει πίσω της πάρα πολύ υλικό (χειρόγραφα, μισογραμμένες σελίδες, φράσεις) από το οποίο μόνο ένα 15% θα αξιοποιηθεί σε κάποιο κείμενο ενώ το υπόλοιπο θα πάει στον κάδο ανακύκλωσης. 

Σβήνει, γράφει προσπαθώντας να βρει το «κουκούτσι» του νοήματος θεμάτων που τελούν εν συγχύσει στο μυαλό της και μπλοκάρουν τη σκέψη της. Στόχος της να ξεμπλοκάρει αυτό το συνωστισμό συγκρουόμενων σκέψεων και να καταλήξει σε κάτι που θα έχει μια διαύγεια και θα την πείθει ότι αξίζει τον κόπο να δώσει κάμποσο χρόνο από τη ζωή της… Δεν την ενδιαφέρει να διεκπεραιώσει απλώς μια ιστορία… Ίσα- ίσα μπαίνει πάρα πολύ διψασμένη, αποφασισμένη να σπάσει τα μούτρα της και να βγει «αλλιώς». Να μάθει πράγματα για τους ήρωες, για τη ζωή και για τον εαυτό της που μπορεί και να μην επιθυμούσε να της αποκαλυφθούν φάτσα φόρα…

 

cretalive.gr  25 November, 2018 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα