Ανεβαίνουν στην Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης

cretalive.gr  03 November, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Ανεβαίνουν στην Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης

Στην Αθήνα μεταβαίνουν την Παρασκευή οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Κρήτης που προχωρούν σε κινητοποίηση προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κάδος σε τοπικό επίπεδο.

Με τρία βασικά αιτήματα, τις περικοπές των επιδοτήσεων, τους δασικούς χάρτες που είχαν ως αποτέλεσμα την περικοπή των ενισχύσεων σε όλο το νησί, αλλά και το κόστος παραγωγής που έχει εκτιναχθεί στα ύψη το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναλαμβάνουν δράση και με αυτή τους την απόβαση διεκδικούν τα αυτονόητα από την ηγεσία του Υπουργείου.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Δευτέρα, 1η Νοεμβρίου, έγινε ειδική σύσκεψη στα γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου όπου συνεδρίασαν οι εκπρόσωποι φορέων της Κρήτης και υπηρεσιακοί παράγοντες αρμόδιοι για τα αγροτικά θέματα και αποφάσισαν τη σύσταση Παγκρήτιας Επιτροπής Αγροτών με επικεφαλής τον Εμμανουήλ Ορφανουδάκη, η οποία θα αναλάβει να συντονίσει το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα ξεκινήσει από το λιμάνι του Ηρακλείου και των Χανίων την Πέμπτη  4/11/2021 το βράδυ, με προορισμό το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

"Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι θα πρέπει να δει με ένα άλλο μάτι την Κρήτη" επισημαίνει  ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου κ. Μανόλης Ορφανουδάκης τονίζοντας  παράλληλα πως "η Κρήτη προσφέρει τα μέγιστα στην εθνική οικονομία και στους δυο βασικούς πυλώνες, στον τουρισμό και στον πρωτογενή τομέα, οπότε δεν θα πρέπει να μπαίνει στο περιθώριο".

 

cretalive.gr  03 November, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα