Ανέβηκαν οι τόνοι στη δίκη για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

  10 April, 2019 ΑΡΘΡΑ
Ανέβηκαν οι τόνοι στη δίκη για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Μάρτυρας και εισαγγελέας προκάλεσαν αντιδράσεις

Ένταση επικράτησε σήμερα κατά τη διάρκεια της δίκης των εννέα Κρητικών, η οποία συνεχίστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Τα αίματα δεν άναψαν με αφορμή τους εννέα κατηγορούμενους -καθώς ήταν όλοι τους απόντες- αλλά επειδή κάποια στιγμή ο εισαγγελέας είπε ότι αν ο Βαγγέλης «μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ίσως να ζούσε σήμερα».

Τα λόγια αυτά προκάλεσαν την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης των εννέα Κρητικών, οι οποίοι εξέτασαν την εξαίρεση του εν λόγω εισαγγελέα από την έδρα. Ωστόσο μετά από διακοπή που έγινε, ο εισαγγελέας ανακάλεσε και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.

Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική στιγμή που επικράτησε ένταση στο δικαστήριο. Όταν ο βασικός μάρτυρας άρχισε να δέχεται καταιγιστικά ερωτήματα, η πρόεδρος είπε: «Δεν είναι κατηγορούμενος ο μάρτυρας επειδή πήγε και ενημέρωσε τους υπεύθυνους της σχολής».

«Φοβόταν να μην αποκοπεί από την παρέα των Κρητικών»

Ο μάρτυρας είναι πρώην σπουδαστής της Γαλακτοκομικής, που είχε ταξιδέψει από τη Βραζιλία για να βοηθήσει στο ανακριτικό στάδιο. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε καταγγείλει στην υπεύθυνη της εστίας της Γαλακτοκομικής αλλά και στον πρώην διευθυντή της Σχολής, όλα όσα γνώριζε ο ίδιος αλλά και είχε ακούσει ότι βίωνε ο Βαγγέλης το 1ο έτος στη Γαλακτοκομική των Ιωαννίνων.

«Πίστεψα όταν μου μετέφεραν όλα όσα συνέβαιναν στον Βαγγέλη, ότι ήταν πολύ σημαντικό να ενημερώσω τους αρμόδιους, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά πως οι υπόλοιποι Κρητικοί ή θα τον χτυπήσουν σοβαρά ή ακόμα και θα τον σκοτώσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην κατάθεσή του περιέγραψε αναλυτικά όλα τα περιστατικά που είχε ακούσει από συγκεκριμένο σπουδαστή που ήταν στο δωμάτιο όταν αυτά συνέβαιναν. «Τον καθίσανε με το ζόρι και τον ξυρίσανε, τον είχαν κλείσει μέσα σε μία ντουλάπα και του πετούσαν νομίσματα για να τραγουδάει κάνοντάς τον τζουκ μποξ και του έκλειναν το ζεστό νερό».

Τόνισε ακόμα ότι φοβήθηκε μετά το περιστατικό με τη λεπίδα. «Σκέφτηκα ότι αν είχε κάνει μία κίνηση ο Βαγγέλης μπορεί να είχε αποβεί μοιραία για εκείνον», ενώ κατά την απόψή του, ο Βαγγέλης δεν είχε πει το παραμικρό γιατί φοβόταν να μην αποκοπεί από την παρέα των Κρητικών.

Δείτε εδώ το βίντεο με το ρεπορτάζ του star channel

 

  10 April, 2019 ΑΡΘΡΑ