Φιλέτο ψαριού με πικάντικα μακαρόνια
Υλικά
Λήψη Υλικών500 gr
λιγκουίνι
400 gr
φιλέτο ψαριού (από ροφό, σκορπίνα)
40 ml
ελαιόλαδο
1
πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
1 σκελ.
σκόρδο σπασμένη
2 κ.σ.
κάππαρη ξαρμυρισμένη
12
μικρές ελιές
400 gr
ντοματίνια
150 gr
ντομάτα τριμμένη
Λίγο
αλάτι
2 κ.σ.
μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
2
λεπτές φέτες ψωμί με προζύμι
Λίγες
σταγόνες ελαιόλαδο
1 σκελ.
σκόρδο
2 κ.σ.
μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε το ψάρι σε μεγάλα καρέ και το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το μαγείρεμα.
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που προτείνει η συσκευασία τους.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, την πιπεριά, την κάππαρη και τις ελιές για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το ψάρι και βράζουμε για 1–2 λεπτά. Ελέγχουμε το αλάτι και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Στο μεταξύ, τρίβουμε το σκόρδο πάνω στο ψωμί. Το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το ψήνουμε για 5–6 λεπτά στους 200°C, να γίνει
ρόδινο και τραγανό.
Μόλις κρυώσει, το αλέθουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ρίχνουμε τα ζεστά λιγκουίνι απευθείας από την κατσαρόλα τους, έτσι όπως στάζουν, στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε και βράζουμε για 1–2 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα αμέσως πασπαλίζοντάς τη με το μείγμα του ψωμιού αντί για τυρί.
Δείτε επίσης
- Bορίζια: Κατ’ οίκον περιορισμός για τον 23χρονο που αρνείται κάθε κατηγορία για την βόμβα
- Κατώτατος μισθός 2026: Πόσο αναμένεται να αυξηθεί και τι θα ισχύσει για το Δημόσιο
- Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου: Κάποιος τα έγραψε στον τοίχο με μπογιά…
- Ναυάγιο στη Γαύδο: 6 άνθρωποι έχουν βρεθεί νεκροί - Έρευνες για ακόμη 8 αγνοούμενους
- Αυτή είναι η λίστα με τους φόρους που μειώνονται από το 2026





