«Ανίατη νόσος» τα  προβλήματα στον τομέα της υγείας στη Μεσαρά

mesaralive.gr  30 June, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
«Ανίατη νόσος» τα  προβλήματα στον τομέα της υγείας στη Μεσαρά

Φωτο: mesaralive.gr

Μπορεί το Κέντρο Υγείας Μοιρών να καλύπτει μια τεράστια περιοχή και να δέχεται κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες περιστατικά, ωστόσο παραμένει «αβοήθητο» και υποβαθμισμένο με τα προβλήματα να χρονίζουν και να συσσωρεύονται…

Οι κάτοικοι της Μεσαράς, αισθάνονται πολλές φορές σαν πολίτες β΄ κατηγορίας όταν βλέπουν πως το σύστημα υγείας δεν καλύπτει τις βασικές τους ανάγκες, όπως αναφέρθηκε και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το  βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Ζαρού. Μια σύσκεψη στην οποία αναφέρθηκαν ένα προς ένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας στη Μεσαρά. Ελλείψεις γιατρών και προσωπικού, ελλειψεις σε υλικά και εξοπλισμό, κτηριακά προβλήματα είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάμπος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη εκτός από τις παρουσίες, καταγράφηκαν και απουσίες….

Παρουσίες….

Από την Περιφέρεια στη σύσκεψη συμμετείχαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Έφη Κουτεντάκη και κ. Λάμπρος Καμπουράκης, ενώ από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής συμμετείχε η αρμόδια για θέματα Υγείας αντιδήμαρχος κ. Ελένη Τιτάκη, ο αντιδήμαρχος Ζαρού κ. Ζαχαρίας Χαλκιαδάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Φαιστού και Πρόεδρος του Τυμπακίου κ. Μανώλης Στυλιανάκης. Επίσης παρόν ήταν  ο πρόεδρος του Ζαρού κ. Γιώργος Φυλακτάκης,  ο Δημοτικός Σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης  κ. Κώστας Μανιουδάκης, η  κ. Φωτεινή Ματαλλιωτάκη ως αναπληρώτρια διευθύντρια του ΚΥ Μοιρών λόγω άδειας της κ. Τσικαλά, εκπρόσωποι του Συλλόγου εργαζομένων του ΚΥ Μοιρών, ο  πρόεδρος του ΕΕΣ Μοιρών κ. Χρυσόστομος Περγιανάκης, ο πρόεδρος της ΔΡΩ κ. Στέφανος Καργάκης,  εκπρόσωποι από όλους τους φορείς του Ζαρού και της ευρύτερης περιοχής.

 

Και απουσίες…

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, είχαν προσκληθεί και οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως η 7η ΥΠΕ Κρήτης, το ΕΚΑΒ , καθώς και οι βουλευτές του Νομού. Η απουσία –έστω- εκπροσώπων τους σχολιάστηκε ιδιαίτερα αρνητικά από τον κόσμο που είχε κατακλύσει το Πνευματικό Κέντρο του Ζαρού.

Νέες συναντήσεις

Στο τέλος της σύσκεψης ξεκίνησε και η σύσταση της επιτροπής η οποία θα κινηθεί διεκδικώντας τα αυτονόητα για τη Μεσαρά, καλύτερες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας για τους κατοίκους του κάμπου. Το μεγάλο ζητούμενο ωστόσο είναι η συμμετοχή του κόσμου που βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπος με τις ελλείψεις. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πραγματοποιηθούν άλλες δύο συσκέψεις, μία στις Μοίρες και μία στο Τυμπάκι. Ως πιθανότερες ημερομηνίες είναι η Πέμπτη 7 Ιουλίου στις Μοίρες και η Δευτέρα 11 Ιουλίου στο Τυμπάκι, ωστόσο τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

 

mesaralive.gr  30 June, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα