Ανοίγει ο παρακαμπτήριος δρομος Ηρακλείου - Μεσαράς στον Πανασό (φωτο)

  27 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ανοίγει ο παρακαμπτήριος δρομος Ηρακλείου - Μεσαράς στον Πανασό (φωτο)

Ανακωχή εχουμε μεταξύ των χιλιάδων κατοίκων των χωριών της ευρύτερης περιοχής του Πανασού, μετά τη σημερινή συνάντηση που έγινε ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές.

Η συνάντηση  έγινε μεταξύ των εκπροσώπων των κατοίκων, της εταιρείας, της Δημοτικής Αρχής και του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη. Ο κ. Μιχάλης Κογκάκης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής που έχει συσταθεί αναφέρει ότι τελικά  δε θα κλείσει ως την ερχόμενη Πέμπτη ο παρακαμπτήριος δρόμος, την ώρα που τα έργα θα ξεκινήσουν στο υπολοιπο τμήμα του εργοταξίου. Ένας δρομος που θα μείνει ανοικτός για να διέρχονται τα οχήματα, με δική τους ευθύνη και υπό την παρουσία της Αστυνομίας

Από την ερχόμενη Πέμπτη, ως και την Κυριακή το αργότερο, υπήρξε δέσμευση απο την εταιρεία ότι θα κλείσει ο παρακαμπτήριος για να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις και να αντιμετωπιστούν μια σειρά από προβληματα που έχουν καταγραφεί.

Το διάστημα αυτό οι οδηγοί που θα θελήσουν να μεταβούν στο Ηράκλειο, θα μπορούν να το κάνουν μόνο μέσω των Καπαριανών. Την ερχόμενη Κυριακή οι κάτοικοι και συγκεκριμένα η νέα Επιτροπή που θα συσταθεί με πιο διευρυμένο χαρακτήρα για να εκπροσωπεί όλα τα χωριά της Ρίζας, θα συνεδριάσει ξανά στο παλιό δημοτικό κτίριο στην Αγία Βαρβάρα για έναν απολογισμό και για τον προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων.

Οι κάτοικοι πάντως ζητουν εγγυήσεις, ώστε το έργο να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί, αλλά μέσα στα πλαίσια εκείνα που δε θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στους 10.000 ανθρώπους που ζουν στα χωριά της Ρίζας. «Θέλουμε να υπαρξουν εξελίξεις που θα είναι προς το συμφέρον όλων. Ακόμη κι αν χρειαστεί, ας πάει πίσω το χρονοδιάγραμμα για εναν μήνα», σημειωνει ο κ. Κογκάκης χαρακτηριστικά.

 

  27 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ