Κουνουπίδι φουρνιστό με χωριάτικα λουκάνικα
Υλικά
Μερίδες: 4
1 μέτριο κουνουπίδι, χωρισμένο σε πολύ μικρά μπουκέτα
3 ντοματάκια κονσέρβας
400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, σε φέτες πάχους 3-4 εκ.
1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή (ή όση αντέχουμε)
1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
χυμός από 1/2 λεμόνι
1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε φουρνιστό κουνουπίδι με χωριάτικα λουκάνικα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στη λειτουργία του αέρα.
Στη συνέχεια, απλώνουμε το κουνουπίδι σε βαθύ ταψί διαμέτρου περίπου 28-30 εκ. και το αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα ντοματάκια, 70 ml νερό, τις πάπρικες, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα το κουνουπίδι.
Σκορπίζουμε το λουκάνικο και τον μαϊντανό.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και να ροδίσουν τα λουκάνικα.
Δείτε επίσης
- Μισθολογική ανισότητα: στην ΕΕ Οι γυναίκες θα δουλέψουν «δωρεάν» από τώρα μέχρι το τέλος της χρονιάς
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Την Τυχεροπούλου «έδειξε» για τις πληρωμές σε δεσμευμένα ΑΦΜ ο διευθυντής πληρωμών
- Πέθανε ο Αλέκος Φλαμπουράρης
- Ευρωπαϊκή εισαγγελία: Έρχεται σύντομα η δεύτερη, «βαριά» δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή
- Kαιρός: Έρχεται βαρυχειμωνιά με χιόνια ακόμα και σε μεγάλες πόλεις





