Άνοιξαν καινούριες γεωτρήσεις στη Γέργερη, αλλά ακόμη περιμένουν τη ΔΕΗ

mesaralive.gr  22 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Άνοιξαν καινούριες γεωτρήσεις στη Γέργερη, αλλά ακόμη περιμένουν τη ΔΕΗ

Δύο νέες γεωτρήσεις άνοιξε το ΤΟΕΒ Γέργερης με σκοπό να ενισχύσει τους αγρότες και όχι μόνο στην άρδευση της περιοχής.

Οι γεωτρήσεις αυτές έχουν ανοιχτεί, σύμφωνα με τον πρόεδρου του ΤΟΕΒ Πολύδωρα Αναστασάκη, τώρα και δύο μήνες, όμως δεν χουν τεθεί στην υπηρεσία των πολιτών καθώς ακόμη περιμένουν τη ΔΕΗ.

Ενώ λοιπόν έχει γίνει όλη η διαδικασία ( η οποία ήταν χρονοβόρα συν τοις άλλοις), ακόμη

Περιμένουν τη ΔΕΗ να ολοκληρώσει αυτή την ενέργεια που απαιτείται ( η σύνδεση τους δλδ) για να μπουν σε λειτουργία οι γεωτρήσεις

Όπως αναφέρει ο κ. Αναστασάκης, η χρηματοδότηση για την πληρωμή της ΔΕΗ έγινε από την Περιφέρεια Κρήτης. Οι δύο γεωτρήσεις αυτές την ίδια ώρα είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή.

«Αν έχουμε το μέσο όρο των βροχοπτώσεων που είχαμε τα τελευταία χρόνια, λύνουμε το πρόβλημα μας για τα επόμενα χρόνια.  Εμείς εκταμιεύσαμε το ποσό 5 Σεπτεμβρίου.  Στις 3 Γενάρη πήγαμε το πρώτο χαρτί στη ΔΕΗ και για να φτάσουμε στο σημείο να πληρώσουμε τη ΔΕΗ, αφού ολοκληρώθηκε η εξέταση της αίτησης, στις αρχές του Φθινοπώρου. Για να αλλαχθεί ένα όνομα και η μελέτη να περαστεί από τον ΤΟΕΒ στο Δήμο περάσανε τρεισήμισι μήνες», σημειώνει ο κ. Αναστασάκης.

Σημειώνεται ότι από το ΤΟΕΒ Γέργερης αρδεύεται η ευρύτερη περιοχή της Γέργερης, του Πανασσού και Νιβρίτου. Τα όρια του παλιού Δήμου Ρούβα με λίγα λόγια.

Αυτό το έργο αφορά το δημοτικό διαμέρισμα της Γέργερης και τώρα ο δραστήριος ΤΟΕΒ ετοιμάζει μια ακόμη μελέτη που θα καλυφθεί η υπόλοιπη περιοχή (Νίβριτος, Πανασσός). Μια μελέτη που θα είναι σε ένα μήνα έτοιμη.

 

mesaralive.gr  22 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα