Ανοικτή στο κοινό η έκθεση φωτογραφίας του Μύθου της αρπαγής της Ευρώπης, τώρα και στον Χάρακα!

  04 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Ανοικτή στο κοινό η έκθεση φωτογραφίας του Μύθου της αρπαγής της Ευρώπης, τώρα και στον Χάρακα!

Ανοικτή παραμένει στο κοινό η έκθεση φωτογραφίας* τέχνης νομισμάτων χαρτών σχετικά με τον μύθο, τώρα και στον Χάρακα!

Το μεγαλείο του μύθου είναι πανανθρώπινο, διαχρονικό και όχι τοπικό. Διαφαίνεται η αρχαία ελληνική σοφία και η αναζήτηση εν πρώτοις, στα άγνωστα μυστήρια της φύσης, η εναρμόνισή της με τον άνθρωπο, η διαρκής αμφισβήτηση και η δράση στο εδώ και τώρα!

Σύμφωνα με τον Γεωργουσόπουλο τον αξιολογότατο φιλόλογο και ιστορικό, η αρχαία μας παιδεία έχει μεταφερθεί στην Ευρώπη και μας την δίνουν οι ευρωπαίοι. Τους αρχαίους τους έχουμε ως άλλοθι!!!

Μου γεννιέται το ερώτημα αν ισχύει αυτό, ή απλά είναι κοινός τόπος για διευκόλυνση της σκέψης και των κατά καιρούς εύλογων αποριών μας; Έρχεται στη ρητορική απορία μου, να μας δώσει ένα ίχνος διάψευσης ο κος Σπυριδάκης Μιχάλης ερευνητής και πρόεδρος του Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς, ενεργοποιώντας τη σκέψη του, την ιδέα του για την αναβίωση του μύθου, καλώντας όλους εμάς για να συνειδητοποιήσουμε ότι ο μύθος είναι μέρος της ζωής μας και της πορείας μας. Του αγώνα μας μέσα από περιπέτειες για να αναδυθούμε επιτέλους από την άβυσσο προς το φως και να ενωθούμε με το θείο, αναγνωρίζοντας εντός μας την ύπαρξή του -αιτία του ενθουσιασμού μας- για την περαιτέρω ανοδική μας πορεία προς την πράξη και το φως!

 

*Οι φωτογραφίες της έκθεσης που εκτίθενται από το παλάτι της Φαιστού τώρα και στο Χάρακα, είναι από το προσωπικό αρχείο του Προέδρου του Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς Μιχάλη Σπυριδάκη και μετά το τέλος της πολιτιστικής δράσης όποιος σύλλογος της Μεσαράς, κατόπιν αίτησης στο Δίκτυο Συλλόγων, μπορεί να την εκθέσει στο χωριό του για κάποιο χρονικό διάστημα.

Εύα Καπελλάκη Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli ‘Federico II”].

 

  04 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα