Ανώγεια:Ηλικιωμένη μιλάει για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια ληστών

neakriti.gr  25 February, 2020 ΑΡΘΡΑ
Ανώγεια:Ηλικιωμένη μιλάει για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια ληστών

Μαρτυρία σοκ 80χρονης που βασανίστηκε από ληστές

Σοκαρισμένη η ηλικιωμένη περιγράφει στον τηλεοπτικό φακό τον απόλυτο τρόμο που έζησε από 2 κουκουλοφόρους ληστέςΤη στιγμή που έμπαινε στο σπίτι της, της επιτέθηκαν από πίσω, της έκλεισαν το στόμα και με την απειλή μαχαιριού της είπαν: «Δεν θα σου κάνουμε τίποτα, μην φοβάσαι, θέλουμε λεφτά».

 

Η ηλικιωμένη αντιστάθηκε όσο μπορούσε, με τους δράστες να την ρίχνουν κάτω, να της δένουν με σχοινί τα χέρια στον αργαλειό, με έναν από τους δράστες να της κλείνει το στόμα για να μην φωνάζει.

Η ζωή της ηλικιωμένης κινδύνεψε, καθώς δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Ξέρουμε ότι η μάνα σου είχε λίρες, δώσε μας λίρες και χρήματα, ανέφεραν οι κουκουλοφόροι στην 80χρονη.

Το σπίτι θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς οι δράστες έκαναν φύλλο και φτερό τα πάντα, πιθάρια, μπαούλα, προκαλώντας ζημιές σε έπιπλα και αποθήκη, σπάζοντας ακόμη και τα ξύλινα δοκάρια στον οντά.

Οι δράστες, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες και γάντια, απέσπασαν 500 περίπου ευρώ και διάφορα αντικείμενα, ενώ πριν γίνουν καπνός έκοψαν το σκοινί που είχαν δέσει την ηλικιωμένη στον αργαλειό.

Η ηλικιωμένη μετέβη σε γειτονικό σπίτι, καλώντας σε βοήθεια, περιγράφοντας τα όσα εφιαλτικά έζησε για αρκετή ώρα στα χέρια των κουκουλοφόρων, με την ίδια να βρίσκεται σε κατάσταση ΣΟΚ.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, με τους δράστες να εκμεταλλεύονται το αποκριάτικο κλίμα των ημερών.

Το σπίτι όπου σημειώθηκε η ληστεία βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο των Ανωγείων και λίγα μόλις μέτρα από το Δημαρχείο, όπου εκείνη την ώρα συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο, με τους δημότες να δηλώνουν συγκλονισμένοι από τη δράση των θρασύτατων ληστών, οι οποίοι αναζητούνται από την Αστυνομία.

 

neakriti.gr  25 February, 2020 ΑΡΘΡΑ