Απάντηση του ΥπΑΑΤ στον Σωκράτη Βαρδάκη για Δακο και ακαρπία

mesaralive.gr  15 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Απάντηση του ΥπΑΑΤ στον Σωκράτη Βαρδάκη για Δακο και ακαρπία

Στο πρόγραμμα χορήγησης Κρατικών οικονομικών ενισχύσεων, αρμοδιότητας ΠΣΕΑ, μπορούν να ενταχθούν οι παραγωγοί που ζημιώθηκαν λόγω ακαρπίας και δάκου απάντησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης σε σχετικό αίτημα του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Βαρδάκη.

Σύμφωνα με την απάντηση που δόθηκε από τον Υπουργό «στις ελαιοκαλλιέργειες που παρατηρήθηκαν μειωμένη παραγωγή λόγω ακαρπίας και δάκου, αίτια, τα οποία δεν καλύπτονται από τον Κανονισμό του ΕΛ.Γ.Α.» Σύμφωνα με την απάντηση όμως που δόθηκε στον κ. Βαρδάκη, οι ανωτέρω ζημιές δύναται να ενταχθούν σε πρόγραμμα χορήγησης Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ), αρμοδιότητας ΠΣΕΑ, όπου απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ζημιά να οφείλεται σε θεομηνίες ή δυσμενείς καιρικές συνθήκες.Για τον σκοπό αυτόν, έχει ορισθεί ένα κατώφλι ζημιάς, πέρα από το οποίο θεωρείται ότι η συγκεκριμένη ζημιά μπορεί να ενταχθεί σε καθεστώς ενισχύσεων.

 

Το κατώτατο αυτό όριο έχει καθοριστεί στο 30% των ομοειδών ειδών του νομού-Π.Ε.Ο κ. Βαρδάκης όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του έθεσε σε συνάντηση του με τον Υπουργό το θέμα της ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών με μειωμένη παραγωγή λόγω ακαρπίας και δάκου, όπου ο βουλευτής επισήμανε την ανάγκη για αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, προκειμένου αυτός να εναρμονιστεί με τα καινούρια δεδομένα.

 

mesaralive.gr  15 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα