Απειλούνται επεισόδια - Απειλές και ύβρεις σε αγρότες από βοσκούς!

  27 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Απειλούνται επεισόδια - Απειλές και ύβρεις σε αγρότες από βοσκούς!

Τεταμένο είναι το κλίμα σε χωριό του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, καθώς καταγράφονται... επεισόδια ανάμεσα σε αγρότες που βλέπουν τα λιόφυτα και τα αμπέλια τους να καταστρέφονται από τα πρόβατα βοσκών της περιοχής.

Συμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εδώ και καιρό οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, όχι μόνο για τις κατεστραμμένες περιουσίες τους, αλλά και για τις ύβρεις και τις απειλές που έχουν δεχτεί το τελευταίο διάστημα από τους κτηνοτρόφους!

Πρόκειται για γεγονότα που αποτελούν μέρος του φαινομένου της ανεξέλεγκτης βόσκησης στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου, σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις (αμπέλια και λιόφυτα κυρίως) από βοσκούς.

Οι αγρότες αγανάκτησαν απο αυτή την κατάσταση και αναγκάστηκαν να προσφύγουν στις Αρχές και συγκεκριμένα στην Αστυνομία και το Δασαρχείο Καστελίου. Οι απαντήσεις που έλαβαν όμως δεν ήταν ικανοποιητικές, καθώς αυτό που ειπώθηκε είναι ότι θα γίνουν συστάσεις.

Και όλα αυτά τη στιγμή που οι ζημιές είναι πολλές, σύμφωνα και με την εκτίμηση του Δασαρχείου Καστελίου.
Μια λεπτομέρεια που πρέπει να ειπωθεί σε αυτό το σημείο, είναι ότι οι βοσκοι σαν από...θαύμα, είχαν μαζέψει τα κοπάδια τους από τις εκτάσεις, λες και ήταν ενημερωμένοι.

Ενώ την ίδια ώρα αντέδρασαν, περνώντας στην αντεπίθεση. Έτσι οι αγρότες δέχτηκαν ύβρεις και απειλές σε βάρος των ίδιων και των οικογενειών τους! Ενας κτηνοτρόφος συγκεκριμένα έβρισε με εκφράσεις ακατανομαστες αγρότη και την οικογένεια του, απειλώντας πως η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη!

Και όλοι διερωτώνται για το ρόλο της Δικαιοσύνης και το πως οι αγρότες θα μπορέσουν να βρουν το δικιο τους. Αυτό το φαινόμενο έχει «θεραπεία» αναφέρουν τα θύματα αυτών των επιθέσεων. Υπήρχε παλιότερα ένα μέτρο προστασίας μέσα απο την παρακράτηση χρημάτων μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ όταν βεβαιώνονταν ζημιές σε καλλιέργειες. Ενα μέτρο που καταργήθηκε πριν από λίγα χρόνια για άγνωστο λόγο, αφήνοντας αυτούς τους ανθρώπους ανεξέλεγκτους, ειδικά από τη στιγμή που βλέπουν ότι δεν υπαρχει κανείς για να τους βάλει «φρένο». Έτσι εχουμε φτάσει στο σημείο να περνάνε και στην αντεπίθεση, όπως στην περίπτωση που αναφέρει το newshub.gr και καταγράφηκε στην ευρύτερη περιοχή του Δημου Αρχανων- Αστερουσίων...

 

newshub.gr

 

  27 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα