Απέστειλαν, κρυφά από την οικογένεια, τα δείγματα της Μελίνας

mesaralive.gr  15 January, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Απέστειλαν, κρυφά από την οικογένεια, τα δείγματα της Μελίνας

Παραιτήθηκε η γιατρός

Εξέλιξη που προκαλεί οργή και ερωτηματικά έρχεται να ταράξει εκ νέου τα νερά στην υπόθεση του χαμού της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, ενώ σύσσωμη η κοινωνία και φυσικά η οικογένεια της μικρής αναμένουν τη διενέργεια των ιστολογικών εξετάσεων, προσδοκώντας απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου του κοριτσιού.

Ενώ υπήρχε η συμφωνία, με αίτημα της πλευράς της τεχνικής συμβούλου που έχει διοριστεί από την οικογένειας, Ελπίδας Σπανουδάκη και των δικηγόρων της οικογένειας Αντώνη Δαμανάκη και Γιώργου Κοκοσάλη, οι ιστολογικές εξετάσεις να διενεργηθούν παρουσία και της τεχνικής συμβούλου της οικογένειας μαζί με το δημόσιο ιατροδικαστή, ώστε να μην υπάρχει η οποιαδήποτε "σκιά", αποκαλύφθηκε ότι τα δείγματα των οργάνων του κοριτσιού ... εν αγνοία της τεχνικής συμβούλου, ελήφθησαν και εστάλησαν στην Ιατροδικαστική Σχολή Αθηνών!

Η τεχνική σύμβουλος, κ.Σπανουδάκη πληροφορήθηκε την εξέλιξη αυτή, όταν θέλησε να πληροφορηθεί το πότε θα γίνει η ιστολογική εξέταση, ενώ όπως είναι λογικό, οργισμένη ήταν η αντίδραση από την πλευρά της οικογέειας.

Χθες, μετά από αλυσίδα τηλεφωνημάτων, μεταξύ Ηρακλείου και Αθήνας, προκειμένου να διαπιστωθεί που βρίσκονται τα δείγματα κι αν τελικά έχει ξεκινήσει η διαδικασία, απουσία της κ.Σπανουδάκη, ο πατέρας του 4χρονου κοριτσιού, Μάνος Παρασχάκης, μέσω της αστυνομίας, απέστειλε επίσημο έγγραφο με φαξ στην Ιατροδικαστική Σχολή Αθηνών, σε μία προσπάθεια να "μπλοκαριστεί" η όποια διαδικασία, αν δεν ειναι παρούσα η τεχνική σύμβουλος.

Στόχος της οικογένειας είναι όλες οι αναλύσεις να γίνουν "στο φως", ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή υποψία σκιάς, ενώ κύκλοι της οικογένειας σχολιάζουν πως δεν είναι δυνατόν να έχει γίνει τόσος "θόρυβος" γύρω από αυτή την τραγική υπόθεση και παρ'όλ'αυτά να γίνονται τέτοιες λανθασμένες κινήσεις που ... ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, όπως αποκαλύπτει το Cretalive, μία βδομάδα μετά τον ορισμό αναισθησιολόγου για τη διενέργεια της προκαταρκτικής έρευνας, η γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου που ορίστηκε, δήλωσε κώλυμα και παραιτήθηκε, ισχυριζόμενη πως δεν θα μπορούσε να τη διενεργήσει αφού η εμπλεκόμενη γιατρός ήταν ειδικευόμενη της και είχε προσωπική αδυναμία! Ωστόσο είναι απορίας άξιον πως αρκετές μέρες μετά τον ορισμό της "θυμήθηκε" πως είχε προσωπικό κώλυμα και όχι εξαρχής! 

Προφανώς, λένε οι καλά γνωρίζοντες, η συγκεκριμένη γιατρός είδε στην πορεία πως υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί στη συλλογή, διερεύνηση και αποστολή του ιστολογικού υλικού στην Αθήνα, όπως αποκάλυψε και η έρευνα της οικογένειας για αυτό και επέλεξε να ζητήσει την αντικατάσταση της από την προκαταρκτική.

Το Νοσοκομείο πάντως όρισε άλλη αναισθησιολόγο που πραγματοποίησε την έρευνα και που θα πρέπει να έχει παραδώσει την έκθεση μέχρι σήμερα Παρασκευή.

 

 

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

mesaralive.gr  15 January, 2016 ΚΟΣΜΟΣ