«Απίστευτο σχολείο» για τους Μεσαρίτες Ξιφομάχους το  Novi Sad

mesaralive.gr  11 March, 2016 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Απίστευτο σχολείο» για τους Μεσαρίτες Ξιφομάχους το  Novi Sad

Την Δευτέρα γύρισε η Πεδιαδιτάκη Μαρινέλα με τον πατέρα της και πρόεδρο της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαρας, Νίκο που την συνόδεψε και την Τετάρτη γύρισε ο προπονητής του συλλόγου Φουστανάκης Δημήτρης από το Novi Sad της Σερβίας.

Ο τέταρτος Μεσσαρίτης Φουστανάκης Στέλιος παρέμεινε στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών .
Στο Ευρωπαϊκό λοιπόν Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών(έως 20 ετών)βρέθηκαν οι δύο αθλητές της Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ που αγωνίστηκαν στο ατομικό την Κυριακή 6 Μαρτίου.
Η Πεδιαδιτάκη Μαρινέλα συμμετείχε στο Ξίφος Ασκήσεως όπου συναγωνιζόταν 72 από τις καλύτερες ξιφομάχους της Ευρώπης έως 20 χρονών.Η μεσσαρίτισα ξιφομάχος που ήταν η μικρότερη σε ηλικία (γεννημένη το 2002) και με εμπειρία πολύ μικρότερη(δυο φορές έχει παίξει σε διεθνείς αγώνες) από τις αντιπάλους της και χωρίς βαθμολογία (θεωρητικά η πιο αδύνατη) κατάφερε όχι μόνο να κοιτάξει στα μάτια τις αντιπάλους της αλλά να πετύχει και μια νίκη που σε συνδυασμό με άλλα αποτελέσματα να περάσει τον πρώτο γύρο (στις 56 καλύτερες) εκεί αντιμετώπισε τη ΤARANENCO (ΟΥΚΡΑΝΙΑ) η οποία και τη σταμάτησε στο δρόμο προς τις 32.
Ο Φουστανάκης ο Στέλιος στον πρώτο του αγώνα εκτός συνόρων αρκετά τρακαρισμένος απέναντι στους πολύ πιο έμπειρους αντιπάλους του δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Παρ όλα αυτά κατάφερε να κάνει μια νίκη κι αν σε ένα από τους δυο αγώνες που έχασε με 5-4 κέρδιζε θα περνούσε κι αυτός στον επόμενο γύρο.Η συμμετοχή στο Ξίφος Μονομαχίας ήταν 111 αθλητές και ο Πομπιανός αθλητής κατετάγη 100ος.
Ο Φουστανάκης όμως συμμετείχε με την εθνική ομάδα των Νέων Ανδρών και στα ομαδικά της Τρίτης μαζί με τους Τικτόπουλο και Κρητικό.

Η Κλήρωση έφερε αντιμέτωπη την εθνική μας με την πανίσχυρη Τσεχία που στα ατομικά είχαν ένα παιχτη στα μετάλλια έναν στην 16αδα και ένα στην 32αδα.

Το τελικό 45-15 μαρτυρά την διαφορά δυναμικότητας της ομάδας μας με την 3η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης όπως κατέληξε η Τσεχία. "Απίστευτο σχολείο για όλους μας "χαρακτήρισε ο προπονητής της Μεσσαρίτικης ομάδας το ταξίδι στο Novi Sad.Ήρθαμε κοντά με αθλητές υψηλού επιπέδου και με προπονητές-θρύλους στη Παγκόσμια Ξιφασκία. Προσπαθήσαμε και πήραμε πολλά στοιχεία απ αυτούς που σίγουρα θα μας βοηθήσουν στο μέλλον. Για μας είναι δύσκολο και λόγω γεωγραφικής θέσης της Κρήτης να συμμετέχουμε σε όσους αγώνες συμμετέχουν όλοι
αυτοί. Για τα παιδιά μας ήταν άθλος που κατάφεραν να είναι εκεί.

 

mesaralive.gr  11 March, 2016 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα