Από τη Μεσαρά και την Κρήτη στους τόπους Θυσίας του Αλβανικού Έπους

mesaralive  17 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Από τη Μεσαρά και την Κρήτη στους τόπους Θυσίας του Αλβανικού Έπους

Φωτο: belisarius21.wordpress.com

Με στόχο να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες του 1940 στην Αλβανία, ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Πηρουνιανών «Αξέντι» και ο Σύλλογος Παραδοσιακής Κρητικής Ενδυμασίας Αγίας Βαρβάρας «Οι Κυλοτοφόροι Κρήτης», οργανώνουν ταξίδι με έντονο το «άρωμα» του θρησκευτικού προσανατολισμού αλλά και της αλληλεγγύης.

Προορισμός η Βόρειος Ήπειρος καθώς και οι μνημειακοί χώροι του Αλβανικού Έπους.

Οι πρόεδροι των δύο Συλλόγων, ο κ. Γεώργιος  Σαβουιδάκης πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού  Συλλόγου «Αξέντι» και ο κ. Κωνσταντίνος Χασουράκης, πρόεδρος του Συλλόγου  Παραδοσιακής Κρητικής Ενδυμασίας «Οι Κυλοτοφόροι  Κρήτης», εξηγούν , μιλώντας στο mesaralive, ότι η όλη προσπάθεια για την πραγματοποίηση του ταξιδιού, ξεκίνησε πριν από ένα περίπου χρόνο.

Σύμφωνα με τον κ. Σαβουιδάκη, στόχος του ταξιδιού είναι οι επισκέπτες να τιμήσουν τους νεκρούς ήρωες του Αλβανικού Έπους, αλλά και να στηρίξουν δομές και ανθρώπους, σχολεία και ιδρύματα στις περιοχές που θα επισκεφτούν.

Από την πλευρά του ο κ. Χασουράκης τονίζει ότι είναι χρέος των Κρητικών να τιμήσουν τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή του στο Αλβανικό Έπος.

Και οι δύο πρόεδροι, αναφέρουν ότι το κάλεσμα είναι Παγκρήτιο και απευθύνεται προς κάθε χωριό της Κρήτης το οποίο έχασε ανθρώπους στην Αλβανία, προσθέτοντας ότι αρωγός στην όλη προσπάθεια είναι και η Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας.

Όσον αφορά το ταξίδι, θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 20 Μαΐου με σταθμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία, με συναντήσεις στα Τίρανα στην Αρχιεπισκοπή  Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, καθώς και επαφές με την Ελληνική Κοινότητα.

Επίσης θα γίνει προσκύνημα στο  στρατιωτικό νεκροταφείο στις Βουλιαρέτες,  στον τόπο της θυσίας του Αλβανικού έπους, όπου  θα σκορπιστεί χώμα της Κρήτης προς τιμήν των νεκρών ηρώων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να πάρουν όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτό το ταξίδι, επικοινωνώντας με τους  προέδρους των δύο διοργανωτών Συλλόγων στα παρακάτω τηλέφωνα:

Γεώργιος Σαβουιδάκης: 6974-762 717 και Κωνσταντίνος Χασουράκης: 6978-523 593. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 25 Απριλίου.

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
mesaralive  17 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα