Από την πρώτη ψηφοφορία εκλέγεται η Σακελλαροπούλου

  16 January, 2020 ΑΡΘΡΑ
Από την πρώτη ψηφοφορία εκλέγεται η Σακελλαροπούλου

Με τη στήριξη Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος Αλλαγής, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν θα χρειαστεί παρά μόνο την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή την Τετάρτη για να εκλεγεί νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα εκελεγεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου από την πρώτη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στη Βουλή, την προσεχή Τετάρτη. 

Ήδη την υποστήριξή τους στην πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έχουν εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό σημαίνει ότι στις 158 ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, προστίθενται οι 86 του ΣΥΡΙΖΑ και οι 22 του Κινήματος Αλλαγής. Οι 266 ψήφοι που αθροίζουν τα τρια κόμματα είναι υπεραρκετές δεδομένων των 180 που χρειάζονται για να εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία η κ. Σακελλαροπούλου. 

«Παρών» θα ψηφίσουν –καθώς δεν υπάρχει αρνητική ψήφος- το ΚΚΕ όπως κάνει σε όλες τις ψηφοφορίες για ΠτΔ εκτός από το 1985 και τη θετική του ψήφο στον Χρήστο Σαρτζετάκη, η Ελληνική Λύση η οποία θα προτιμούσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για… υπουργό Δικαιοσύνης και το ΜεΡΑ25 που πρότεινε τη Μάγδα Φύσσα, συμβολικά χωρίς όπως φαίνεται να την έχει ενημερώσει. 

Παρά την ευρύτατη συναίνεση που φαίνεται να επιτυγχάνεται στο πρόσωπο της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, δεν θα καταφέρει να κάνει το ρεκόρ ψήφων για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το οποίο θα διατηρήσει ο Κάρολος Παπούλιας με 279 ψήφους από το 2005.

 

  16 January, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα