Από τις 7 Μαρτίου οι πρώτες αιτήσεις για τα νέα Leader

agronews.gr  25 February, 2019 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Από τις 7 Μαρτίου οι πρώτες αιτήσεις για τα νέα Leader

Να σηµειωθεί εδώ ότι η συγκεκριµένη ΟΤ∆ δεν έχει συµπεριλάβει στην προκήρυξή της τις οικοτεχνίες, οι οποίες ωστόσο θα είναι επιλέξιµες από άλλες Αναπτυξιακές. Επιπλέον, αυτό που θα διαφέρει είναι και οι κλάδοι της Μεταποίησης.

Αρχικά όσον αφορά τους δικαιούχους, δικαίωµα συµµετοχής στο Μέτρο των Leader ύψους 4.530.000 ευρώ της Χαλκιδικής, έχουν πολύ µικρές και µικρές επιχειρήσεις. Αναλυτικά, οι έξι βασικές δράσεις που επέλεξε µεταξύ άλλων να προκηρύξει η συγκεκριµένη Αναπτυξιακή µαζί µε τα ποσοστά ενίσχυσης είναι οι εξής:

Μεταποίηση σε γεωργικό προϊόν: Με την υπο-δράση ενισχύεται η ίδρυση, ο εκσυγχρονισµός και η επέκταση µονάδων παραγωγής, αποθήκευσης και εµπορίας γεωργικών προϊόντων µε αποτέλεσµα γεωργικό προϊόν, µε έµφαση στην τήρηση των προδιαγραφών υγιεινής, της εργασιακής ασφάλειας, αλλά και στην αξιοποίηση της πρωτογενούς παραγωγής των βιολογικών προϊόντων και των προϊόντων ποιότητας. Επιλέξιµοι κλάδοι είναι οίνος, γάλα, οπωροκηπευτικά, αρωµατικά φυτά κ.α. Ύψος ενίσχυσης 50%, προϋπολογισµός δράσης 850.000 ευρώ.

Μεταποίηση σε µη γεωργικό προϊόν: Με την υπο-δράση ενισχύεται η ίδρυση, ο εκσυγχρονισµός, η επέκταση και η µετεγκατάσταση, µονάδων παραγωγής, αποθήκευσης και εµπορίας, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην µεταποίηση αγροτικών προϊόντων και χρησιµοποιούν τα προϊόντα αυτά σαν πρώτη ύλη για την περαιτέρω µεταποίησή τους, έτσι ώστε το εξαγόµενο προϊόν να είναι µη γεωργικό. Οι επιλέξιµοι τοµείς είναι: Ζυθοποιία, Επεξεργασία προϊόντων κυψέλης ( γύρη, πρόπολη, βασιλικός πολτός και λοιπά προϊόντα), Μονάδες παραγωγής αιθέριων ελαίων, Μονάδες πυρηνελαιουργείων, Μονάδες παραγωγής αποσταγµάτων από οπωρηκευτικά ή αµπελοοϊνικής προέλευσης, Μονάδες µεταποίησης γεωργικών προϊόντων για την παραγωγή προϊόντων κοσµετολογίας και διατροφής, Μονάδες επεξεργασίας βάµβακος και λοιπών κλωστικών ινών (όπως κλωστική κάνναβης, λινάρι). Ύψος ενίσχυσης 50%, προϋπολογισµός δράσης 200.000 ευρώ.

 

agronews.gr  25 February, 2019 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα