“Από το 1998 μέχρι σήμερα δεν έχει επικαιροποιηθεί ο πραγματικός αριθμός των φυτεμένων ελαιοδεντρων”

  26 August, 2020 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
“Από το 1998 μέχρι σήμερα δεν έχει επικαιροποιηθεί ο πραγματικός αριθμός των φυτεμένων ελαιοδεντρων”

Κοινή αναφορά των βουλευτών Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

«Από το 1998 μέχρι σήμερα δεν έχει επικαιροποιηθεί στο Ελαιοκομικό Μητρώο ο πραγματικός αριθμός των φυτεμένων ελαιοδέντρων», τονίζουν στην κοινή παρέμβαση τους στη Βουλή οι 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης επισημαίνουν στην κοινή αναφορά που κατέθεσαν στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ότι ειδικά για την Κρήτη «θεωρείται σίγουρο ότι, αν είχαμε τον ακριβή αριθμό ελαιοδέντρων από το 1998 μέχρι σήμερα, τα κονδύλια που θα διεκδικούσε το νησί μας και κατά συνέπεια τα φυτοφάρμακα και οι δολωματικοί ψεκασμοί που θα χρησιμοποιούνταν κατά του δάκου θα έφταναν σε πολύ μεγαλύτερα επίπεδα».

Εκτός από το ζήτημα της απουσίας επικαιροποιημένης καταγραφής από το 1998 μέχρι σήμερα του ακριβή αριθμού των φυτεμένων ελαιοδέντρων, οι 3 βουλευτές επαναφέρουν και το ζήτημα της προστασίας από το δάκο και τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων για την αντιμετώπιση των μυκητολογικών προσβολών του ελαιοκάρπου. 

Με την κοινή αναφορά τους ζητούν την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες του Υπουργείου, καθώς και να ενημερωθούν σχετικά.

 

  26 August, 2020 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα