Αποχαιρετούν την αδικοχαμένη Δήμητρα

mesaralive.gr  27 August, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Αποχαιρετούν την αδικοχαμένη Δήμητρα

Η κηδεία της 48χρονης θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή.

Το τελευταίο αντίο λένε σήμερα συγγενείς και φίλοι στην αδικοχαμένη Δήμητρα Σκουρογιαννάκη, εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου που έσβησε χτες μετά τον τραυματισμό της από απορριμματοφόρο εν ώρα εργασίας. 

Η κηδεία της 48χρονης μητέρας τεσσάρων παιδιών θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή.

Μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου , η κηδεία θα γίνει με δημοτική δαπάνη.

Όπως έγραψε το Cretalive η άτυχη γυναίκα έδωσε σκληρή μάχη από τις 20 Ιουνίου, οπότε και χτυπήθηκε από το όχημα ενώ εργαζόταν, ωστόσο η μάχη αυτή, παρά και τις προσπάθειες των γιατρών, αποδείχτηκε άνιση.

Άφησε την τελευταία της πνοή στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου νοσηλευόταν όλο αυτό το διάστημα.

" Νιώθω υπερήφανη για τη δουλειά μου"

Η Δήμητρα Σκουρογιαννάκη που έχασε τη ζωή της εξ αιτίας ενός φρικτού ατυχήματος εν ώρα εργασίας είχε μιλήσει το 2008 για τις δυσκολίες του επαγγέλματος δηλώνοντας ότι αισθάνεται περήφανη για τη δουλειά της καλώντας τον κόσμο να αφήσει πίσω του τα ταμπού που έχει και να δεχθεί ότι το επάγγελμα του οδοκαθαριστή είναι όπως όλα τα υπόλοιπα και όσοι το ασκούν είναι άνθρωποι με αξιοπρέπεια.

«Η δουλειά είναι όπως οι άλλες δουλειές. Αισθάνομαι ότι κάτι προσφέρω στην πόλη μου. Δε δουλεύω ούτε για πάρω κάποιο έπαινο ή να ακούσω το μπράβο. Δουλεύω γιατί είναι η δουλειά μου αυτή, μου αρέσει, τρώω από αυτή τη δουλειά, μεγαλώνω τα παιδιά μου και προσπαθώ να καθαρίσω τα «ακαθάριστα». Νιώθω υπερήφανη για τη δουλειά μου και όταν πω στους ανωτέρους μου ότι σήμερα δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Είναι η δουλειά μου, από αυτή ζω τόσα χρόνια κι εγώ και τα παιδιά μου.» είχε πει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Πατρις

 «Τον άνθρωπο, λένε, δεν τον κάνει η εξωτερική του εμφάνιση αλλά το μέσα του. Όπως κάποια φοράει συνολάκι για να εργαστεί, το ίδιο νιώθω κι εγώ καλά με τα ρούχα της δουλειάς μου. Υπάρχει βρώμα, αυτό είναι αλήθεια. Ερχόμαστε σπίτι, τα παπούτσια τα βγάζουμε έξω και κάνουμε κατευθείαν μπάνιο για να απολυμανθούμε Αλλά όχι, όμως, ότι θα ζηλέψω κάποια που θα φοράει συνολάκι κι εγώ θα είμαι με τα ρούχα της δουλειάς μου, αφού αυτή είναι η δουλειά μου κι είμαι υπερήφανη για αυτή.»

Είναι ένας κλάδος πολύ δύσκολος, βρώμικος αλλά από κει και πέρα κοιτάζουμε να αντιμετωπίζουμε αυτή τη δυσκολία με το να καθαρίσουμε, έτσι νιώθουμε ότι προσφέραμε στους άλλους κάτι. Εκείνο που θέλω να πω σε όσους πρωτοπιάνουν δουλειά στο δήμο είναι να έχουν το κεφάλι τους ψηλά, να μην ντρέπονται για αυτό που κάνουν, γιατί προσφέρουν. Πρέπει να ξεπεραστεί το ταμπού που υπάρχει.»  είχε αναφέρει η ίδια 

 

cretalive.gr

 

mesaralive.gr  27 August, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα